TRACY AVIARY (8 Mart 2016)

Bence parkın en ilginç yanı puhu kuşlarının bulunduğu Puhu Ormanı oldu. Bu kuşların seslerini duyanlarımız olmuştur ama bu kadar çok çeşidi olduğunu gören az olmuştur diye düşünüyorum. Ayni zamanda bu kadar büyük olduklarını da bilmiyordum doğrusu. Özellikle bazı cinslerin dişileri gerçekten çok büyük. Eminim kırda bayırda karşılaşsanız çok korkarsınız!

IMG_2740Bu paragrafı, Salt Lake City’e ilk gelişimizde(8 Mart 2013) ziyaret ettiğimiz Kuş Bahçesi( Tracy Aviary) için net sayfamda paylaştığım yazımdan aldım. Tam 3 sene sonra bugün, gene Tracy Aviary ziyaretimize bu defa doğrudan Puhu Ormanı(Owl Forest) tarafından başladık.

Buralarda sanki hiç zaman geçmemiş gibiydi doğrusu. Puhular kafeslerinde tünemiş ve ziyaretçilere kocaman ilgisiz gözlerle bakıyorlar. Sadece bu defa, çok büyük oldukları beklentisi ile geldiğimizden olacak, puhular hatırladığım kadar büyük gelmedi bana.

Tracy Aviary benim Salt Lake City’de en sevdiğim mekanlardan birisi. Şu anda kış şartları hüküm sürdüğünden çevre düzenlemesi yenilenmemiş. Zira daha birkaç gün önce kar yağdı, önümüzdeki günlerde de kar yağışları bekleniyor. Bahar kendini buralarda da hissettirdiğinde, ağaçlar yapraklanıp çiçekler açtığında ortamın bambaşka güzel olacağını anlıyabiliyorum.

Ayşen’le Tracy Aviary’de iki saat kadar gezdik. Daha önceden bildiğimiz mekanları tekrar görmek güzel oldu. En güzel yerler gene flamingolar ve kartallardı. Bunlar kafeste olmadıkları halde yerlerinden ayrılmıyorlar. Flamingolar göç ihtiyacı duymuyorlar, kartallar da buraya yaralı geldiklerinden tedavi sürecinde rahata alışmış oluyorlar herhalde.

Salt Lake City Liberty Park içindeki Tracy Aviary’de, bu defa çektiğim fotoğrafları aşağıdaki albümede izleyebilirsiniz.

Not: Aşağıdaki fotoğrafları, herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir