MİLAS’DAKİ LAVENTAN EVLERİ (15 Mart 2010)

15 Mart 2010 Pazartesi günü Ayşen’le Milas’da bir kaç saat geçirdik. Klasik bir Ege kasabası görünümünden başkaca bir özelliği olmamasına karşın Atatürk Bulvarı’ndaki tarihi evler çok dikkatimi çekti. Bu güzel evler hem iyi korunmuş hem de bazıları halen kullanılıyor.

Bu evlere Laventan evleri denildiği gibi Macar Evleri de denilmekte. Zira bu evleri, 19.Yüzyıl sonlarında ve 20.Yüzyıl başlarında bu bölgedeki maden endüstrisinde ticaret yapan Fransız, Alman ve İtalyan tüccarların yerleşimi amacıyla Macar ve İtalyan mimarlar yapmışlar.

Sakarya İlköğretim Okulu’nun bulunduğu kavşaktan itibaren Atatürk Bulvarı’nın iki tarafında yer alan bu tarihi evlerin ve çevredeki diğer resmi özel yapıların fotoğraflarını sizlerle paylaşmak istedim. İlginizi çekeceğini umarım.

İyi seyirler.

Not: Aşağıdaki fotoğrafları, herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

MİLAS’DAKİ LAVENTAN EVLERİ (15 Mart 2010)” hakkında 4 yorum

  1. İyi günler. Milas evleri ile ilgili daha detaylı bilgi alabileceğim kaynak ve kişiler arıyorum. Yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler.

  2. Ali Bey, malesef bende Milas Evleri ilgili herhangibir bilgi veya kaynak yok. Yazıda da belirttiğim gibi Milas’da sadece birkaç saat geçirdik, hapsi o kadar.
    Belki bu yorumları okuyan birisi size yardımcı olabilir.
    Bir bilgi alırsam sizinle paylaşırım. İyi günler..

  3. Şinasi Bey merhaba. Milas’da çektiğiniz güzel fotoğraflar, yazınız ve paylaşımınız için tebrik, teşekkür ederim öncelikle. Düzeltmek istediğim bir kısım var izninizle. Milas’ı diğer klasik Ege kasabalarından ayıran asıl özellik tarihidir. Karya uygarlığı’na ve Menteşe Beyliği’ne başkentlik yapmış ilçe merkezi ve yanıbaşında yer alan, tarihin pek çok döneminde Milas’ın müstahkem kalesi işlevi görmüş, Beçin başta olmak üzere ilçede tarihleri çok derin ve köklü bir geçmişe uzanan pek çok yerleşim bulunmaktadır. İlçe merkezinde bu dönemlerden birçok antik kalıntı ve tarihi camiler bulunmaktadır.

    Ali Bey merhaba,

    Mail adresinizi verebilirseniz evlerle alakalı bilgi alabileceğimiz kaynaklar konusunda konuşabiliriz.

    Paylaşımınız için tekrar teşekkürler Şinasi Bey.

    Selamlar.
    Mehmet.

  4. Mehmet Bey,
    Katkılarınız için teşekkür ederim. Yazılarımı okuyanlardan hep böyle katkılar almayı hayal ediyorum. Siz bunu esirgemediniz, tekrar teşekkür ederim.
    Sadece birkaç saat geçirdiğim Milas’dan ileride daha fazla kalmak isteği ile ayrılmış olmama karşın henüz o fırsatı yakalayamadım. İnşallah yakında diyelim..
    Selam ve hürmetlerimle..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir