PETKİM DAĞCILIK GURUBU KANDİLTEPE’DE (21 Mart 2010)

Dün Petkim Dağcılık Grubu ile Kemalpaşa Kamberler Köyü’nden 1200 metre yüksekliğindeki Kandiltepe’ye çıktık ve oradan da Ören Köyü’ne yürüdük. Zafer Gürhan rehberliğindeki 18 kişilik ekibimizle bu güneşli güzel bahar gününde toplam yaklaşık 8 saatlik bir etkinlik yaptık.

DSC03220

Sabah Kamberler Köyü kahvesinde köyün incisi taş camisini seyrederek çaylarımızı yudumladık. Bu güzel caminin giriş kısmının beyaz PVC doğrama ile kapatılmasını yadırgadık doğrusu. Ormanlar içindeki bu köyde neden hiç olmazsa tahta malzeme kullanmadıklarını anlayamadık. Diğer taraftan girişteki tabelada yazılanlar da her türlü yoruma açık ifadeler taşıyor.

DSC03234

Kamberler’den tatlı bir eğimle orman içinden yürüyerek tırmanışa başladık. Çamlar arasından yükselirken Kandil zirvesine kadar köyü sürekli olarak görebildik.

DSC03256

Zirveye giden boyuna vardığımızda  bizi Mahmut Dağı’nın muhteşem manzarası karşıladı. Mahmut zirvesinin üçgen şeklindeki sivri zirve konisi bu taraftan daha oval bir görünümdeydi. Zirvenin hemen biraz altında Kuzey tarafına konuşlandırılmış(!) Gözetleme Kulesi’ne ulaşmak için yapılmış muhteşem(!)  varyantlı taşıt yolu da buradan çok iyi görünüyor.

dsc03268

Kandiltepe zirvesinden İzmir’in belli başlı bütün dağlarını izleyebildik.  Batı yönünde soldan itibaren Mahmut Zirve ve Armutlu Sivrileri(Mahmut Sivrileri de deniyor) boydan boya manzaramızı tamamlıyor. Bu silsilelerin arkasında da Nif Dağı çok güzel yeralmış. Kuzeybatı yönünde Spil ve onun sol ilerisinde de tabi ki Yamanlar. Doğu tarafımızda Dede Dağı’nın hemen tamamı gözler önünde. Dede’nin arkasında Bozdağ’ın karlı zirve konisi sisler arasından yükseliyor. Güneydoğu tarafımızda Aydın dağlarının zirveleri sıralanmış.

DSC03302

Zirvede hiç rüzgar olmadığı için uzun süre bu güzel manzaraları seyredip bol bol fotoğraf çektik. Ancak Ören Köyü’ne kadar epeyce yolumuz olduğu için istemeye istemeye tekrar yola koyulduk.

110831

Dönüş yolu sürekli iniş olduğundan daha hızlı yolaldık ama bazı arkadaşlarımız zorlandılar. Özellikle Ayşen son 2 saatte epeyce söylendi. Yolboyu bol miktarda mavi çiçekler(Glory-Of-The-Snow) ve yer yer sarı pembe çiçekler ve hatta kardelenler çevremizi süslemişlerdi. Aşağılarda Ören Köyü’ne doğru ise hertarafı papatyalar kaplamıştı.

DSC03315

Ören Köyü kahvesinde akşam çaylarımızı yudumlarken rüya gibi geçen bu güzel günün mahmurluğu içindeydik adeta. Günboyu çektiğim fotoğraflardan seçtiklerimi aşağıdaki linki tıklayarak izleyebilirsiniz. İyi seyirler.

Not: Aşağıdaki fotoğrafları, herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz..

PETKİM DAĞCILIK GURUBU KANDİLTEPE’DE (21 Mart 2010)” hakkında bir yorum

  1. YA HEP BERABER YA HİÇ. BU ZİRVE ETKINLIĞİ, GURUBUN TÜMÜNÜN BAŞARISIDIR. BİR KISIM KONDÜSYONLU ARKADAŞIMIZIN ZİRVE YAPIP MOLA YERİNE DÖNMESİNDENSE,TÜM GURUBUN ZİRVE YAPMASI VEYA ÇIKABİLDİĞİ YERE KADAR GİTMESİ ÇIKMAKTA ZORLANAN KİŞİLER İÇİN KENDİLERİNE GÜVENMESİNİ SAĞLAMAKTADIR. BU DA GURUBUN SAYISAL OLARAK ARTMASINI VE GÜÇLENMESİNİ SAĞLIYACAKTIR.
    NİCE ZİRVELERE HEP BERABER ÇIKMAK DİLEĞİYLE.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir