Salt Lake City’de Bir “Canlı Gezegen” Akvaryum (12 Mart 2016)

IMG_8553Salt Lake City Akvaryumu(The Loveland Living Planet), 2001 yılında ziyaret ettiğimiz Monterey akvaryumunun mükemmellik etkisinden olacak, beklentimizin üstünde güzellikte bir mekan çıktı. Bu defa programımızda öncelikle yeralan The Living Planet’i, bir önceki uzun Salt Lake City ziyaretimizde henüz keşfetmemiştik.

Salt Lake City Draper mevkiindeki Akvaryum binasının su temalı mavi rengi, diğer yapıların arasından hemen dikkati çekiyor. Parlak güneşli bu Cumartesi sabahı, fondaki karlı dağların dekorunda güzel bir canlı gezegene davet ediyor insanları. Şehirdekiler de bunun kıymetini biliyorlar, otoparklarda yer bulmak zor oldu.

Son derece orjinal bir bina içinde yer alan Salt Lake City Akvaryumu’nun iç tasarımı da çok güzel. Tavanlarda büyük deniz canlılarının büyük maketleri, gemi şeklindeki büyük iç bina ve Utah çöl kayalıkları formundaki galeri girişleri ilk anda göze çarpanlar. Ayrıca hediyelik çarşısı ve kafe mekanları da çok güzel hazırlanmış. ABD’de ziyaret ettiğimiz yerlerde görmeye alıştığımız, insaların rahat ettirilmesi için tasarlanmış ortamların konforu ve güzelliği, burada da her köşende hemen göze çarpıyor.

IMG_8486Salt Lake City Akvaryumu sergilenmesi 4 farklı temayla hazırlanmış: Ocean Explorer, Discover Utah, Journey to South America, and Antarctic Adventure. Biz en çok okyanus balıkları ve bitkilerini sevdik. Bu rengarenk dünya o kadar güzel akvaryumlarla sergileniyor ki, akşama kadar bunları seyredebilir insan. Nitekim biz de, gün sonunda burada ikinci bir tur attık.

Salt Lake City Akvaryumu The Living Planet’te çektiğim fotoğraflardan hazırladığım albümü aşağıda görebilirsiniz.

Not: Aşağıdaki fotoğrafları, herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

Salt Lake City’de Bir “Canlı Gezegen” Akvaryum (12 Mart 2016)” hakkında bir yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir