COLLEGE STATION GEORGE BUSH KÜTÜPHANE VE MÜZESİ (10 Mayıs 2010)

ABD’de bir başkan görevden ayrıldıktan sonra bir şehirde özel müzesini oluşturmak gibi bir gelenekleri varmış. College Station’daki George W. Bush müzesi de “George Bush Library and Museum” adıyla, bizim “Baba Buş” dediğimiz başkanları için yapılmış bir müze. Ayşen’le buralara kadar gelmişken bir bakalım dedik nasıl bir müze yapıyor Amerikalılar başkanları için.

Başkan Bush’un müzesini ziyaret fikrini büyük oğlumuzun Cem’in eşi Maşha önermişti. 8 Mayıs 2010 tarihindeki Cem  ve Maşha’nın düğün törenlerine gelen Maşha’nın arkadaşı Nada da bizimle birlikte olmak üzere, güneşli güzel bir Teksas sabahında müzenin yolunu tuttuk. Bu eyaletteki her yer gibi geniş geniş yollar ve bahçelerden geçerek geldik mekana. Tabi beklediğimiz gibi müze de gayet büyük bir binada ferah ferah salon ve odalarda hemen hemen her obje orjinali ile sergilenmekte. Resmi özel arabaları, savaşta kullandığı uçağın benzeri, çalışma ve dinlenme odalarının birebir kopyaları ve tabi ki “Oval Ofis”  ve diğer binlerce ayrıntı, soyu sopu ve eşinin, çocuklarının ayrıntılarıyla boğazınıza kadar Bush oluyorsunuz. Bütün bu ayrıntıların sergilenişine hayran olmamak mümkün değil. Kimi yerde mekanlar birebir yaratılmış, kimi yerde eşyalar sergilenmiş, müzik yayınları ve bazen video gösteri ve her saat başı özel film gösterisi ile her Amerikalının bir gününü rahat rahat dolduracak bir seyirlik.

Müze girişindeki 1997’de yıkılan Belin Duvarı’nı simgeleyen özgürlük anıtını çok beğendik. Bu anıt önünde topluca fotoğraf çekindikten sonra müzeyi ziyaret eden Amerikalılardan çok farklı duygularla evimize yollandık.

Bir fikir vermesi amacıyla müzede çektiğim fotoğraflardan bir demeti aşağıdaki linkte sunuyorum.

Not: Aşağıdaki fotoğrafları, herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

COLLEGE STATION GEORGE BUSH KÜTÜPHANE VE MÜZESİ (10 Mayıs 2010)” hakkında 2 yorum

  1. AMERİKA’NIN İLK KADIN BAŞKANININ BİR TÜRK OLMASI, ÜSTELİK DE BU SİZİN EŞİNİZ İSE SİZDE UYANDIRDIĞI HİSLERİ ÖĞRENMEK İSTERİM :))
    SAĞLIK VE ESENLİKLER

  2. Merhaba Çetin, teşekkür ederim güzel temennilerin için.
    Müzede sadece Oval Ofisin bulunduğu odanın fotoğrafının çekilmesi yasakmış. Daha önce bir uyarı olmadığı için kapıdan bir poz almıştım. Görevli yerinden zıplayıp geldi yanıma. Burada sadece kendilerinin fotoğraf çekebileceklerini söyledi. Biz de senin yazdığın gibi düşündük ve ilk bayan başkan olarak Ayşen’i masaya oturtup ayrıca etrafında poz verdik. Ziyaret sonunda kapıda fotoğrafları elimize tutuşturdular; tabi tanesi 10 dolara!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir