Aladağlar (23-27 Haziran 1996)

IMG_4928

IMG_4926

IMG_4927

22-29/06/1996

NİĞDE ALADAĞLAR

DEMİRKAZIK – BARAZAMA TRANSI
Aladağlar programına heyecanla hazırlandım. İlk defa birkaç gün dağda kalınacak, her gün çadır kurulup ertesi sabah taşınacak. 5-6 günlük yiyecek ve giyecek taşınacak. Nisan ve Mayıs aylarındaki temel eğitim süresinde öğrendiklerimizden de yararlanarak bir hafta öncesinden hazırlıkları tamamlamaya çalıştım. Aladağlara Can ile gideceğim. Ayşen o hafta sonu Kelebekler Vadisi programına katılacak Serpil ve Nur ile birlikte.
Birkaç gün önceden çantaları hazırladık. Adam başı 22 kg civarında tuttu. Volkan Ataköy rehber; telefon ettim. “Fazla” dedi. “Biraz azaltın ağırlığı”. Biraz azaltmaya çalıştık bu ara yeni eksikler ortaya çıktı sonuçta 24 kg ile bitirdik!
Ağır çantayı birkaç gün taşıyacağız. Bu nedenle Can ile ağır taşıma çalışması yaptık. İlk gün 10 km 10 kg çanta taşıdık. 1 saat 50 dakika. Çayağzından Petkim. İkinci gün 15 kg Petkimden Samurlu köyüne gidiş geliş. (Özüm de katıldı bize)2 saat. Üçüncü gün de Çayağzına gittik Petkimden 22 kg ile. 1 saat 55 dakika. Böylece biraz kondisyon kazandığımızı düşündük. Bu arada hemen belirteyim; gene de çok hatamız vardı ve eksiklerimiz. İlk önce yemek için lezzet artırıcı şeyler almadığımızdan yemede zorlandık. Domates sosu, baharat yeterli yağ eksikti. Diğer eksiklikler şunlar: Poşu, sandoz, ishal hapı (Nifuroksazid Ercefurey), skoçbrayt, fındık üzüm, sandoz, nestkafe gibi. Bu ara fazlalıklar var: Öncelikle ekmek. Sekiz somun esmer ekmek fazla geldi. Üç somun arttı. Yüksek dağ ve yorgunluk iştahmızı olumsuz etkilediğinden ekmek yiyemedik. İç çamaşır ve tişört de fazla idi. Bir diğer olumsuzluk çantalardan biri uygun değildi; nitekim ikinci gün sapı koptu ve hep sorun oldu. Fotoğraf makinem çok iyi ancak yakın çekim için yetersiz. Bunun dışında başka önemli hata bir eksiklik yok. Geçen seneki Bolkar yürüyüşündeki hataların %90’ı bu defa yapılmadı.
22 Haziran 18:30’da Garaj karakol önünde buluşacaktık. Özüm de Rıza’ya teslim edilecekti. 17:30’da onlarla buluştuk ve onları Altınova‘ya uğurladık. 18:30’da bizimkiler gözüktü. Volkan, Adnan, Ünal, Asuman ve Serkan. Serkan Volkan ile çiftle tanışmıştık.

Bu etkinlikte çektiğim fotoğraflardan hazırladığın albümü aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

Not: Aşağıdaki fotoğrafları, herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir