İDADIK Efes-Mimas Yolunda: Selçuk Çamlık’tan Efes’e (29 Ocak 2017)

İdadik B Grubu olarak Halil Demir rehberliğindeki 21 doğa yürüyüşçüsü, Efes-Mimas Yolu’nda Selçuk Çamlık’tan Efes’e kadar yürüdük. Çeşme Yarımadası’nda Efes’ten Karaburun’a kadar ana yolları itibari ile 450 km uzunluğundaki Efes-Minas Yolu’nun ilk kısımları olan bugünkü program, Çamlık-Meryemana Gözetleme Kulesi, Meryem Ana Evi-Efes olarak planlanmış. Bu şekilde çoğunluğu Efes-Mimas yolunda olmak üzere, Gözetleme kulesinde zirve yapılarak toplamda yaklaşık 14 km’lik bir etkinlik oldu.

Efes Mimas Yolu’nda Mordoğan-Eğlenhoca yürüyüşünü yapacak olan İdadik A Grubunu uğurladıktan sonra B Grubunu taşıyacak olan aracı 8:45’e kadar bekledik. Konak’tan yola çıktıktan sonra Selçuk Çamlık’daki kahvede kahvaltı yapıp yola çıktığımızda saat 10:10 olmuştu.

DSC08083

Çamlık’taki Lokomotif  Müzesi önünden başlayan etkinlikte, Efes-Mimas levhaları yönünde ve kırmızı beyaz boyalarla işaretlenmiş patikları takip ederek ilerledik. Başlangıçta bir süre asfalt yola parelel olarak yürüdükten sonra orman içindeki patikaları izleyerek yolaldık.

DSC08094

Geçtiğimiz günlerdeki kar yağışından sonraki şiddetli soğukların devamı olarak çok serin bir havada yürüyoruz. Ancak yukarılara doğru, orman örtüsünden açık alanlara çıktığımızda güneşin etkisiyle hava ısınmış gibi hissedebildik.

DSC08105

Meryemana Gözetleme Kulesi yoluna girdiğimizde Efes-Mimas yolundan ayrılmış olduk. Kuleye doğru yükselirken solda yeşillik denizinin bittiğı yerlerde dev rüzgar santrallarını, sağda Selçuk ilçesinin panoramik görüntüsünü izledik.

DSC08115

Gözetleme kulesi özel mimarisi ile gördüğüm en gösterişli kuleydi diyebilirim. Kulenin rüzgar almayan Batı tarafında öğle molası verdik.

meryemanagoz2

Öğle yemeğinden sonra aşağıda gözüken yola kadar doğruca balkanlara daldık! Zemindeki kayaların taşların arasından çalıları dalları yararak ilerlemekte zorlandık; ancak bir problem olmadan yola ulaştık. Sonrasında Meryemana Evi İbadet merkezine ulaştığımızda çoğunluğu Japon olan turistlerle birlikte bölgeyi gezdik.

DSC08122

Meryemana Evi ziyaretinden sonra yürüyüşe devam etmek üzere bir süre asfalt kenarından ilerledik. Ardından tekrar patikaya girip önümüzdeki yükseltinin sağından çıkarak Efes tarafına yöneldik.

IMG_5614

Çoğunluğu kayalık taşlık bu bölgede belirgin bir patika olmadığından, arazi durumuna dikkat ederek kontrollu bir şekilde yola kadar indik. Yol kenarındaki Meryemana anıtında kısa bir mola verdikten sonra Efes’e doğru yoldan devam ederek 16:45’de etkinliği bitirdik.DSC08154

Bu etkinlikte çektiğim ve arkadaşlarımın medyada paylaştığı fotoğraflardan seçtiklerimle hazırladığım albümü aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz:

Not: Aşağıdaki fotoğrafları, herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir