KARDAK’LA VİŞNELİ’DEN KEMALPAŞA’YA(E) (12 Şubat 2017)

1991 yılında Ayşen ile birlikte, İzmir’in Efsane Yürüyüş Rehberi Karşıyaka’lı Kani Çelikel’in organizasyonlarındaki doğa sporlarına başlamıştık. Sonrasında İdadik ve Petkim Trek’le toplamda 26 yıldır devam ediyorum. Bugün, Kani Çelikel’in Fahri Başkan olduğu ve Petkim’den dostumuz Çetin Tokatlı’nın  yönetiminde görev aldığı Karşıyaka Dağcılık Kulübü Yürüyüşçüleri(KARDAK) ile, Vişneli Köy’den  Kemalpaşa’ya “trans” yaptık. . Başka da bir tanıdık çıkmaz derken, Petkim’den Naci Küçük ve Sabahattin Yeşilyurt ile beraber oldum. Bir de eski yürüyüşçü arkadaşımız Arif Öz’ü gördüm.

Bir otobüs ve bir minibus ile toplam 34 yürüyüşçü Vişneli’den Saat 10 gibi etkinliğe başladık. Köyden çıktıktan birkaç dakika sonra bir zeytinlik içindeki bir açıklıkta topluca jimnastik yaptık. Arkasından C Grubu olarak 18 kişi diğerlerinden ayrılarak hızla yola koyulduk. Naci ve Sabahattin’le zaman zaman sohbet ederek hasret giderirken bir taraftan da fotoğraf çekmeye çalışıyordum. Grup o kadar hızla ilerliyor ki 1-2 kare yakalayıncaya kadar iyice geride kalıyorum. Bu nedenle başlangıçta hep grubu yakalama telaşı içinde oldum.

DSC08173

Bugün hava açık ve güneşli, ancak çok soğuk. Rüzgar üşütüyor ama nasılolsa güneş yükselince ısınırız diye umuyordum. Fakat bu bölgedeki çamlar genellikle çok uzun olduğundan çoğunlukla orman içindeki toprak yollardan tırmanıyor olmamıza karşın güneş hep çevremizdeki ağaçlı tepelerin arkasında kaldı!

DSC08182

Gelin Dağı çamların ilerisinde karlı bulutlu zirvesiyle bu mevsimde çok güzel bir manzara veriyor. Yaklaşık 1000 metrelere kadar oldukça hızlı bir tempoda yükseldikten sonra Gelin Dağı’nı gören bir açıklıkta kısa bir mola verip birlikte fotoğraf çektirdik.

DSC082035

Sabah Kemalpaşa’da Kiraz Unlu Mamüller kafeterayasında kahvaltı yapıldığından yürüyüşe biraz geç başlamıştık. Bu nedenle öğleden sonra Saat:14’e kadar yürüyüşe devam ederek Nif Balık Çiftliği’ne kadar geldik. Burada sadece 20 dakika mola verdikten sonra tekrar yürüyüşe geçtik.

DSC08198

Moladan sonra bir süre yükselip devamında daha ziyade iniş yaparak Nazar Köy’e ulaşmak üzere etkinliği sürdürdük. Bir noktada bakınca Mahmut Dağı uzaklardan çok güzel gözüküyordu. Dağın güney batıya bakan yüzündeki karlar eridiğinden, çıplak zirve konisi bütün görkemiyle ortaya çıkmıştı.

DSC08205

Patikandan inişe devam ederken, Rehber Bayram Balaban oldukça dik bir noktada, daha ilersinde riskli parkurlar olabileceğini öngörerek, bu rotadan vazgeçti. Telsizle diğer görevli arkadaşlarıyla görüşerek Nazar Köy yerine Kemalpaşa’ya gitmeye karar verildi. Bunu üzerine önce tekrar geriye doğru yokuş çıkarak yol ayrımına kadar yükseldik. Sonrasında orman yollarından devam ederek Kemalpaşa’ya doğru yürüdük.

DSC08213

Bu defa balık çiftliğine giden araç yolunu kullandığımız için, geniş ve uzun varyantlar çizerek yürümek zorunda kaldık. Son kısımlarındaki bozuk asfalta kadar toprak yolda yürümek sorun olmadı ve uzunca bir süre Kemalpaşa’yı 900 metrelerden itibaren seyrederek yürüdük.

DSC08214

Sonunda berbat bir şehir yerleşimi içindeki Kemalpaşa varoşlarını geçerek, anayola inip sabah kahvaltı yapılan kafereryaya ulaştığımızda Saat:17:31 olmuştu. Burada 15 dakika kadar Nazar Köy’den gelen Kardak’ın araçlarını bekledikten sonra hep birlikte İzmir’e doğru  yola koyulduk.

DSC08217

Bu güzel etkinlikte çektiğim fotoğrafları aşağıdaki fotoğraf albümünden izleyebilirsiniz.

Not: Aşağıdaki fotoğrafları, herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

FROM VİŞNELİ TO KEMALPAŞA WITH KARDAK – Feb.12, 2017

Our nature sports activities (me and my wife), which started in 1991 under the guidance of Izmir’s legendary walking guide Kani Çelikel, have been continuing with Idadik and Petkim Trek for 26 years. Today we crossed the Nif Mountain from Vişneli Village to Kemalpaşa with the trekkers of Karşıyaka Mountaineering Club (KARDAK). Our friend from Petkim, Çetin Tokatlı, started to work in Kardak Administration. While I saying there was not any other friend, I encountered Naci Küçük and Sabahattin Yeşilyurt from Petkim. And also I saw our old trekking friend Arif Öz.

At around 10 o’clock from Vişneli, a bus and a minibus passenger, a total of 34 walkers, started the event. After leaving the village, we did gymnastics together in an olive grove. Later, we separated from the others, set off rapidly as 18 Group C people.

I had a chat with Naci and Sabahattin from time to time, while also trying to take pictures. The group was moving very fast so I was falling behind while capturing 1-2 frames.That’s why I was always in a hurry to catch up with the group at the beginning.

Today it was clear, sunny but very cold. The wind made us cold, but I was hoping we would be warmer when the sun ascended. But the pines in this area were very tall, so although we usually climb the dirt roads in the forest, the sun always remained behind the tree-filled hills that surround us.

Gelin Mountain gives a very beautiful view ahead of the pines this season. After climbing to 1000 meters at a quite fast speed, we took a photo together in front of an open area where Gelin Mountain could be seen.

We had started walking a little late because we had our breakfast at Kiraz Unlu Mamüller Cafe in Kemalpaşa. Therefore, we continued walking until 14 pm and came to Nif Fish Farm. We just took a 20-minute break here, then started the walk again.

After the break, we continued the activity by first rising a little then mainly descending in order to reach Nazarköy. Looking from one point, Mahmut Mountain looked very beautiful from a distance. The bare peak cone has emerged in all its glory due to the melting of snow on the Southwest side.

Guide Bayram Balaban, while descending from a path, gave up following this route, foreseeing that there will be risky paths after a very steep point then more beyond. It was decided to go to Kemalpaşa instead of Nazarköy after discussing it with other on-duty friends over the wireless. Thereupon, we climbed back first and reached the intersection. After that we continued along the forest roads and walked towards Kemalpaşa.

This time, Since we used the road to the fish farm, we had to walk in long and wide bends. It was not a problem to walk on the dirt road up to the rough asphalt in the last parts and we walked by watching Kemalpaşa from 900 meters for a very long time.

Passing Kemalpaşa suburbs which were really ugly architectural city settlement, we descended to the main road and we reached at 17:31 the cafe where having breakfast in the morning. We hit the road to Izmir together after waiting for the vehicles of Kardak coming from Nazarköy for about 15 minutes.

Note: To watch the photos below, you can click on any of them and watch them in the direction of the arrow in the pop-up window or by using the arrow signs on your keyboard.

KARDAK’LA VİŞNELİ’DEN KEMALPAŞA’YA(E) (12 Şubat 2017)” hakkında 2 yorum

  1. Çok güzel bir anlatımla özetlemişsiniz Şinasi Bey, teşekkür ederim. Doğanın ve dostluğumuzun baki kalması dileğiyle.

  2. Doğa sporları yapanlar doğanın kıymetini en iyi bilenlerdendir. Yürüyüp yazıyorsak doğa sporları yapanları çoğaltmak içindir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir