Dededağ’da Karlı Bir Dağ Yürüyüşü (12 Aralık 2010)

İzmir çevresindeki dağların ender olarak karın beyaz örtüsüne büründüğü bugünlerde, dünkü İdadik  Dededağ etkinliklerine katılmak üzere ulaşım için tercih ettiğim İzmir Banliyosu’nun azizliğine(!) uğrayınca, İdadik otobüsünü kaçırdım! Şimdi ne yapacağım diye beklerken durakta tanıştığım Orhan ve Niyazi beylerin davetiyle aynı dağa giden Mülkiyeliler gurubuna katıldım. Otobüste beni hoş bir sürpriz bekliyordu: İdadik’li eski dostlar Atilla Ece ve Kamer Erçelebi bugün Mülkiyelilere rehberlik yapacakmış! Programı şöyle açıkladı Atilla: Yenikurudere Köyü’nden Dededağ zirvesine tırmanılacak ve trans yapılarak Ovacık Köyü’nde etkinlik bitirilecek. Hani derler ya “Körün İstediği Bir Göz, Allah Verdi İki Göz”, aynen öyle sevindim; İzmir’de çok sık karşılaşmadığımız böyle karlı bir günde Dededağı zirvesine yürümek harika olacaktı..

Ancak evdeki hesap çarşıda tutmadı: Yenikurudere yolundaki buzlanma nedeniyle  yolda kalan araçlar ve bizim otobüsün zincir takma işleriyle öyle zaman kaybettik ki, ancak saat 11 civarında Yenikurudere Köyü’ne yakın bir noktadan yürüyüşe başlayabildik.

Yürüyüşün başlangıcında köy yolundaki buzlanma nedeniyle yeterince hızlı yürüyemedik. Yoldan ayrılıp dağ patikasında tırmanmaya başlayınca bu defa da zemindeki kar kalınlığının fazlalığı nedeniyle tırmanış yavaş oldu. Öndekilerden karda iz açanlar yoruldukça arkadaki bir başka yürüyüşçü ile yer değiştirerek tırmanışı sürdürdüysek de yeterince hızlı olamadık. Neticede zirveye ulaşmak için bu şartlarda yaklaşık birbuçuk saat daha zamana gerek olduğunu hesaplayınca, geceye kalmamak için ilk düzlükte tırmanışı bitirmenin mantıklı olacağına karar verdik.

Öğle molası verdiğimiz yerdeki zeminin de karlı olması nedeniyle dinlenme şartları rahat olmadığından ve tepedeki ayazın bizlere ulaşan dondurucu etkisini de daha fazla yememek için çok oyalanmadan dönüşe  geçtik. Çıkarken açtığımız izlerden dönüş yaptığımız için doğal olarak iniş daha hızlı oldu ve 16 civarında Yenikurudere Köyü kahvehanesinde sıcak soba çevresinde çaylarımızı yudumlamaya başladık. İyice ısınıp dinlendikten sonra otobüsümüze ulaşıp etkinliği bitirdik. Karlar içinde yaptığımız etkinliğin verdiği keyifle olacak ,eski dostlarla yaptığımız sohbetlerle dönüş yolunun uzunluğunu hissetmedik bile..

Bu etkinlikte çektiğim karlı Dededağı fotoğraflarından seçtiklerimi  aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz. İyi seyirler..

Not: Aşağıdaki fotoğrafları, herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

Dededağ’da Karlı Bir Dağ Yürüyüşü (12 Aralık 2010)” hakkında 3 yorum

  1. Her zamanki gibi kameranız çok güzel fotoğraf çekiyor :)) Ellerinize sağlık.

  2. 12 Aralık’ta bu görüntüler müthiş, fotograflarınız çok güzel, yazdıklarınızın görsel şöleni olmuş, Bu hafta sonu yapacağımız aynı parkurdaki 13 kasım 2016 yüruyüşümüz güzel anılarınızla daha keyifli olacak Şinasi hocam, sağlıcakla.

  3. Bundan hiç şüphem yok Mehmet. Hem sizlerle beraber olmak, hem de doğayla! Zira o gün kar yeryüzünü örtmüştü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir