Mahmut Dağı zirvesine Dereköy’den çıkıp, Yukarıkızılca’ya indik (9 Ocak 2011)

Mahmut Dağı, Nif Dağı’ndan Bozdağ’a kadar uzanan silsile içindeki dağlar arasında, çıplak zirvesinin  konik görünümü ile çok güzel bir dağ manzarası verir. Hem Ankara yolu tarafından, hem de Aydın yolu tarafından geçerken Mahmut Dağı’nın seyrine doyum olmaz. Hemen her fırsatta, kış aylarında veya sıcak günlerde yapılan Mahmut Dağı tırmanışları, özellikle zirve konisindeki çarşak yapısıyla, yüksek dağ tadında etkinlikler yapılmasına sağlar. İşte dünkü etkinlikte bu tadı aldık.

DereköyDaha önce İdadik’te C yürüyüşü olarak yapılan Dereköy-Mahmut Zirve-Yukarıkızılca etkinliği, bu defa kulüp programına B yürüyüşü olarak yazılmış. Durmuş Yalçın rehberliğinde 20 yürüyüşçü sabah 9:30 gibi Dereköy’den yürüyüşe başladık. İdadik eğitim alanını geçtikten sonra varyantlarla yukarı çıkan yolu patikalarla keserek yükseldik. Yukarılarda ormandan çıktıktan sonra çevredeki dağlar ve vadiler çok güzel manzaralar veriyordu. Serin ama güneşli ve rüzgarsız bir havada tırmanış yaptığımızdan neredeyse bir yaz etkinliği hissini yaşadık.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı Mahmut-2011-665x499.jpg

Mahmut Dağı gözetleme kulesine ulaştığımızda tırmanış başlayalı yaklaşık 4 saat olmuştu. Hemen hiç rüzgar yoktu ve güneşin tatlı sıcaklığı altında öğle molası verdik.

Mahmut DağıSaat 14 civarında Yukarıkızılca’ya ulaşmak üzere inişe geçtik. Çamlar altında ve yumuşak zeminde fazla sorun olmadan klasik rotadan hızla aşağılara ulaştık. Saat 17 civarında köye indiğimizde güzel bir etkinliği bitirmenin keyfi içinde taşıtımıza binerek İzmir’e döndük.

Mahmut Dağı'ndan YukarıkızılcaBu etkinlikte çektiğim fotoğraflarda seçtiklerimi aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

Not: Aşağıdaki fotoğrafları, herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir