Villakent Elele Derneği Fula Dağı Yürüyüşü (7 Mayıs 2017)

Villakent Mahalllesi Villakent Elele Derneğimizin düzenlediği Kozbeyli Fula Dağı etkinliğine 10 özel otomobille katıldık. Fula Dağı’na giden yürüyüş ve bisiklet parkuru Kozbeyli’nin içinden, Kozbeyli ilkokulunun yanından başlıyor.  Muhtemelen yangın müdahele yolu olarak yapıldığından, köy bölgesinden uzaklaşmak üzere araçlarımızla parkurda 2 km kadar gittik.  Yürüyüş düşünmeyen arkadaşlarımızı bu noktada bıraktıktan sonra, çoluk çocuk hatta bebek arabalı bir arkadaşımız da dahil olmak üzere hep birlikte yürüşü başlattık.

Bu yürüyüşün ekip başı olarak, yürüyüşün ilk metrelerinden sonra uygun bir gölgelikte grubu toplayıp  doğa yürüyüşleri hakkında genel bilgiler verdim.  Daha sonra parkuru bilen Derneğimizin Başkanı Kamuran Alp Bakkal’ı  rehber olarak  tanıtıp, yürüyüşe devam ettik. 

Toprak yoldan 4-5 km kadar yol aldık. Ağaçların altından olmasa da, orman içinde ilerleyen yoldan Nemrut körfezi, Gencerli ve Yenifoça manzaraları seyrederek yürüdük.

Bir süre sonra ağaçlar bitti ve yorulan bazı arkadaşlarımız ayni yoldan geriye dönme kararları aldılar. Kalanlar biraz daha yürüyüp Yenifoça’yı gören  manzaralı  bir noktada yarım saat dinlenme ve bir şeyler atıştırma molası verdik.  Burası Yenifoça’dan gözüken bayraklı tepenin hemen dibidir.

Moladan sonra aynı yoldan aynı manzaraları seyrederek başlangıç noktasına döndük. Sonrasında ağaçlar altında oturduk, piknik yapan arkadaşlarımızın hazırladığı muhteşem piknik sofrasında  ziyafete davet edildik.  Yürüyen grup olarak yarım saatlik molada karnımızı doyurduğumuz halde, bu güzel sofradan da epeyce atıştırdık.

Neticede doğa içinde yaşanan güzel bir gün oldu; özellikle çocuklar çok memnun kaldılar.  Mayıs ayı bitmeden bu yürüyüşü tekrarlama kararı aldık.

Bu küçük ama keyifli etkinlikte çektiğim fotoğraflardan hazırladığım albümü aşağıda veriyorum.

Not: Aşağıdaki fotoğrafları herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir