ANTALYA GEZİSİ (17-20 Mayıs 2017)

Villakent’li komşularımız Sevinç ve Emin Ildızlı çifti ile birlikte planladığımız Antalya Gezimizde Beldibi beldesindeki Otel Matiate’de konakladık. Muhtemelen buradaki lüks otellerin yanında orta kalitede bir otel olmasına karşın, biz rahat ettik. Çünkü amacımız otelin imkanlarından yararlanmak değil, burada kalıp Antalya’da ziyaret etmeyi düşündüğümüz yerlere gitmek. 

Antalya’dan 22 km mesafede bulunan Beldibi’ndeki tüm oteller, alışveriş merkezleri, kafeler, barlar ve lokantanlar Atatürk Caddesi’nde toplanmış. Matiate Otel caddenin dağ tarafına doğru uzanıyor ve sahilde de dar bir şerit halinde plaj tesisleri yaratılmış. Buradaki birçok otelde olduğu gibi, Matiate de Rus turistlerle dolu. Onlar muhtemelen deniz ve tatil için gelmişler. Biz ise denizden yararlanmayı düşünmüyoruz, amacımız Antalya’da gezmek.

İlk gün sabah erkenden kalkıp Ayşen’le bir çevre turu yaptık. Beldibi, Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı, doğal güzellikleri ve plajı ile ünlü popüler bir tatil beldesi. Berrak denizine ve özellikle beldenin arkasında yükselen dağ ve tepelerin güzelliğine hayran olduk. Mayıs ayında olmamıza karşın bugünlerde bulutlu ve yağmurlu günler yaşadığımızdan, bulutlar bu harika dağ manzaralarına hep eşlik etti.

Sabah kahvaltısında Sevinç ve Emin çifti ile ilk olarak Antalya Müzesi’ni gezme kararı aldık. Ama önce Düden Şelalesi’ne gideceğiz, oradan da Antalya müzesine geçeceğiz. Bu iki yeri ve daha sonra Antalya’da ziyaret edeceğimiz diğer yerlerden Antalya Kaleiçi, Kurşunlu Şelalesi, Aspendos ve Göynük Kanyonu’nu ayrı yazılar olarak yayınladım.

Antalya’daki ikinci günümüzde Düden Şelalesi, Antalya Müzesi ve Antalya Kaleiçi’de gezdikten sonra otele dönmüştük. Üçüncü gün Kurşunlu Şelalesi’ni gezdikten sonra, çok yakındaki Perge’ye geçtik.

Perge Tiyatrosu halen restorasyonu devam ettiği için ziyarete açılmamış. Stadyum da Perge girişine uzak olduğun sadece uzaktan fotoğraf çekmekle yetindik. Ildızlı çifti bir gölgede bizi beklerken Ayşen’le ören yerinde kısa ve hızlı bir tur attık. Zira buradaki eserler ve muhteşem heykeller Antalya müzesinde sergileniyor. Kalan yapılar ve kazı yerleri daha ziyade mesleği arkeoloji olanları ilgilendirir diye düşündük.

Perge’de fazla oyalanmadan hemen Aspendos’a geçtiğimiz halde, Aspendos’ta o kadar uzun süre kaldık ki, neredeyse günü orada bitiriyorduk. Bu yörede görülecek daha pek çok yer olduğundan bu defa sadece Side’de kısa bir tur atmaya vakit kaldı.

Side Antik Tiyatrosu’nun yakınındaki büyük otoparkta bu mevsimde bile zor yer bulduk. Buradan denize kadar hemen hemen bütün yerleşim yerleri çarşı ve dükkan olmuş. Denize ulaşmamız neredeyse zor oldu diyebilirim. Antik kalıntılar ve dükkanlar bir çok yerde içiçe geçmiş!

Antik taşların sütunların üstünden, çay bahçelerinin kafelerin arasından zorlukla deniz kenarındaki Apollon Tapınağı’nın olduğu alana çıkabildik. Burada birkaç fotoğraf çektikten sonra, Sevinç’in girişimi ile, belediyeye ait bir motosiklet tahrikli yaşlı taşıma aracına kurulup otoparka döndük. Antik Side Tiyatrosu’na uzaktan bir gözattıktan sonra oyalanmadan aracımıza bindik. Zira bu gece Ildızlı çiftini Antalya’daki bir akraba düğününe yetiştireceğimiz için, vakitlice otele ulaşmamız gerekiyordu.

Antalya’daki dördüncü günümüzde bu defa Beldibi’nin güneyindeki yerlere gideceğiz. Ancak hava yağışlı olduğundan çok fazla açılmayı düşünmüyoruz. Programda sadece Göynük Kanyonu ve Kemer var. Yağışlı bir Göynük Kanyonu yürüyüşünden sonra öğle yemeği için Göynük köyüne geldiğimizde hava açmıştı. Yemekten sonra kısa bir Göynük turu attık ve açık hava pazarında dolaştık.

Yağış tekrar başladığında biz programımızı bozmadık ve buraya kadar gelmişken hiçolmazsa Kemer sahiline varalım dedik. Sahilde bir kaç fotoğraf çekmemize izin veren hava, sonrasında tekrar sağnağa dönünce, aracımıza binip otele döndük.

Side’de zaman kalmadığından ve Kemer’de de çok yağmur yağdığından daha fazla gezemedik. Bu nedenle bu yazı ile yetinip Beldibi, Perge, Side ve Kemer’de çektiğim fotoğrafları ayrı ayrı albümler halinde izlemenize bırakıyorum.

Not: Aşağıdaki fotoğrafları herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

BELDİBİ

PERGE

SİDE

KEMER

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir