Foça Çanak Sitesi’nden Gagataş Tepesine çıktık (6 Şubat 2011)

Bahar tadında bir Şubat gününde 6 arkadaş ve bir köpek, Foça Çanak Sitesi’nden Gagataş Tepesi’ne yürüyüş yaptık: Foça’dan Nurcan ve Cengiz, Villakent’ten Sevinç ve Mehmet Emin ile biz Ayşen, Şinasi ve Liz! Bu yıl gördüğüm ilk bahar lalelerinin fotoğraflarını çektim. Tek tük de çiğdemler gördüm; kış ve bahar çiçekleri bir arada!

Üç aile öğleden sonra Foça Çanak Sitesi’ndeki mütevazi evimizin önünden yürüyüşü başlattık. Güneşli ve rüzgarsız ılık bir gün, tam bahar havası. Hertaraf yemyeşil, laleler rengarenk. Yükseldikçe geriye dönüp baktığımızda Foça koylarının manzarası genişliyor. En geride denizin pusları üzerinde  Çandarlı tepeleri, Seyrattepe.

Gagataş Tepesi’ne ulaştığımızda buranın bile esmediğine şaşırdık. Güneşte kayalarda oturduk, çevrenin puslu manzaralarını seyrederek dinlendikten sonra tekrar dönüşe geçtik. Toplam yaklaşık 5 saat süren güzel bir etkinlik oldu. Sevgili arkadaşlarımız Nurcan ve Cengiz hemen etkinliğin arkasından denize daldılar ve hayret dolu bakışlarımızla biz onları izlerken kıyıda üşüdük. Onlarla denizden vedalaşarak ayrılırken Liz de kısa bir deniz banyosu yaptı!

Bu etkinlikte çektiğim fotoğraflardan seçtiklerimi aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

Not: Aşağıdaki fotoğrafları, herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

Foça Çanak Sitesi’nden Gagataş Tepesine çıktık (6 Şubat 2011)” hakkında 3 yorum

  1. DOĞAL YAŞAM SEVGİNİZDEN DOLAYI SİZİ TEBRİK EDERİZ. ÇANAK PERSONELİ.

  2. Sevgili Yakup,
    Blog sayfamda seninle karşılaşmak çok hoşuma gitti. Demek Çanak’da yazılarımı okuyan bir gizli hayranım varmış!
    Doğal yaşam sevgimiz olarak nitelendirdiğin doğa yürüyüşlerimize çok güzel bir niteleme yapmışsın. Bu tanımlamana aynen katılıyorum ve teşekkür ediyorum.
    Görüşmek üzere sevgiler..

  3. gerçek bir doğa dostusunuz ŞİNASİ Bey doğanın güzelliğini ve türkiyemizin ne kadar güzel bir ülke olduğunu bir kere daha sizin sayenizde görmüş olduk..TC vatandaşı olarak size teşekkür ederim.sağlıcakla kalın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir