İDADİK Murat Dağı Etkinliği (18-19 Haziran 2011)

18-19 Haziran 2011 tarihlerinde İdadik’le, Rehberimiz Halil Demir önderliğinde Murat Dağı etkinliği yaptık. Etkinliğin benim için en kıymetli yanı Ayşen’in bir sene aradan sonra nihayet bir yüksek dağ etkinliğine katılmasıydı. Biraz cesaretlendirmemle bu güzel geziyi zirve etkinliği ile tamamladı. Bir diğer güzellik de Zirve’deki dostumuz Ayhan Yörük’ün bizlerle olmasıydı.

Sevgili Okurlarım, Murat Dağı etkinliği ile ilgili yazımı ve fotoğraflarımı hazırlayıncaya kadar sizleri merakta bırakmamak için Ayhan Yörük dostumuzun blog sayfasına girip etkinliğin güzel bir anlatımını, fotoğraflarını ve zirvedeki izlenimlerimizi aktaran videoyu izlemenizi hararetle öneriyorum:

http://www.ayhanyoruk.blogspot.com/

Not: Ayhan Yörük sayfasındaki ilk satırda görünen (Aralık 2009) gibi bir tarih bilgisini sistem otomatik olarak yazıyor. Lütfen o tarihi dikkate almayınız. Bir de videoda zirve yorgunluğuyla tarihi 18 Haziran diye yanlış ifade etmişiz; oysa tarih 19 Haziran Pazar idi!

Ayhan Yörük etkinliği o kadar güzel özetlemiş ki artık ben ne yazabilirim ki! En iyisi onun yazısını burada tekrarlamak; yukarıdaki blogdan aynen yazıyorum:

MURAT DAĞI(2.312 M.) – Gediz/KÜTAHYA

18-19 Haziran 2011 tarihlerinde, sevgili dostum Şinasi YÜKSEL, eşi Ayşen Hanım ve İdadik Dağcılık Klübü’nden 15 Arkadaşla beraber Kütahya Murat Dağı’na gittik. Etkinlik rehberimiz Sn.Halil DEMİR ağzı var, dili yok; tam bir “Baba”. Mükemmel rehberliğinin yanında, co-pilot’u Salih Bey’le beraber bizleri gezdirdi ve yaktığı mangal ile, yedirdi, içirdi. Akşam üstlerimizi bile örtmüş olabilir! Hem kendisine, hem de yıllardır görmediğim işyerinden(Tüpraş) arkadaşım Salih ARSLAN’a, her şey için çok teşekkür ederek yazıma başlamak istiyorum.
Kütahya ve Uşak illerinin doğal sınırını oluşturan Murat Dağı, 2.312 Metrelik zirvesiyle, Ege bölgesinin en yüksek dağlarından birisidir. Engin çam ormanları, otlaklar ve zengin bitki örtüsü ile kaplı dağın, 1.450 Metre yükseltisinde birçok yayla, Türkiye İzcilik Federasyonu İzcilik Tesisleri ve Gediz Belediyesi’nin işlettiği 2tane Kaplıca bulunmaktadır. 45 Derece sıcaklığındaki kaplıca suyunun, romatizma, deri, kadın hastalıkları, sinir ve kas hastalıkları, kireçlenme gibi rahatsızlıklara iyi geldiği belirtilmekte. Soğuk su ile sıcak termal su kaynağının 1.450 M.’de, aynı yerde olması bakımından sanırım burası, dünyadaki nadir yerlerden.
Gediz Nehri’nin başlangıç noktası olan Murat Dağı, 1987 Yılında “Termal Turizm Merkezi”, 2003 Yılında da “Önemli Bitki ve Kuş Alanı” olarak ilan edilmiş. Dağın adının, kaplıcanın yanında türbesi bulunan Murat ismindeki bir Türkmen Savaşçısı’ndan geldiği söylenmekte.
18 Haziran 2011 Cumartesi günü saat 14.00 sıralarında Murat Dağı’nın 1.450 metredeki kaplıca ve yaylaların bulunduğu bölgeye varıyoruz. Murat Dağı eteklerinde başlayan yağmur, burada daha da şiddetlenip doluya çeviriyor.
Arabadan aşağıya inmeyip yağmurun azalmasını bekliyoruz. Bu arada rehberimiz Halil Bey, bir ara arabadan inip kayboluyor. Bizler bu yağmurda çadırları nasıl kuracağımızı düşünürken, Halil Bey kaplıca yönetimi ile görüşüp geceliği kişi başı 10 TL.’ye evlerde kalabileceğimizi söyleyince, balıklama evlere dalıyoruz.
Dışı rengarenk boyalı evlerin içleri, maalesef köhne ve bakımsız. Olsun, buna da razıyız. Çünkü dışarı da hala yağmur devam ediyor. Evlere yerleşme faslında Gülende Hanım güne damgasını vuruyor. 6 Bayan bir evde kalma hesabı yaparken Ayşen Hanım’ın eşi Şinasi Bey için “Şinasi Abi bizden,  O da bizim evde eşiyle kalabilir” dediğinde kahkahadan yıkılıyoruz. Ama, Şinasi Hoca bu mevzuyu hemen kapatıyor!
Arkadaşların büyük çoğunluğu odalara yerleştikten sonra kaplıcaya gidiyorlar. Ben, Ayşen Abla ve Şinasi Hoca, bu keyifi, yarınki yürüyüş sonuna bırakıp istirahat ediyoruz. Çünkü kaplıcadan sonra akşam üstü serinliğinde üşütmekten korkuyoruz. Arkadaşların kaplıca sefasından sonra Halil ve Salih Bey’ler mangalı yakıyorlar.
Önceden terbiyeledikleri tavukları, biberleri, soğanları mangalın üzerine atınca, bizlerin sefası başlıyor. Yağmur da dindiği için kuşlar da şakımaya başladılar. Ara ara güneş de çıkmaya başladı. Daha ne olsun! Yiyin gari! Daha sonra biraz sohbet, biraz şarkı, saat 21.00’e kadar oturuyoruz. Sonra yağmur tekrar başlayınca odalara çekiliyoruz. Zirve yürüyüşümüz sabah 05:30’da başlayacak.
Sabah 04:45 gibi kalkıp yürüyüşe hazırlanıyorum. Tüm ekip 05:30’da hazır ve yürüyüşe başlıyoruz. Ortalık alaca karanlık. Gün yavaş yavaş ağarıyor. Her yer rengarenk kır çiçekleri.
Kuşlar uyanmış bahar şarkılarıyla sanki bizlere hoşgeldin diyorlar. Daha ne olsun? Mutluluk işte bu! Rahat bir tempo ve yürüyüşle, 08:15 sıralarında sorunsuz olarak zirveye ulaşıyoruz.
Burada 45 dakika kadar dinlenip 360 Derece manzarayı seyrediyoruz. Hava açık ve çok güzel. Bir şeyler atıştırıyoruz. Saat 09:00 gibi dönüşe geçiyoruz. Çok rahat bir keyif yürüyüşü ile, Murat Dağı’nın tadını çıkararak, 11:20 sıralarında yürüyüşümüzü tamamlıyoruz.
Yürüyüş sonrası hemen kaplıcanın sıcak sularında yorgunluk atıyoruz. Daha sonra meydandaki kahvede kekik çayı içerek istirahat ediyoruz. Burada ki kekiklerin çayı diğer kekik çayları gibi acı değil. Bazı arkadaşlar 2-3 bardak içiyorlar; ben bir bardak içiyorum. Daha sonra kaldığımız evlerin önünde peynir-karpuz ikilisi ile etkinliği bitirip çantaları arabaya yüklüyoruz.
Saat 14:00 sıralarında Murat Dağı’ndan ayrılıyoruz. Çok güzel etkinliğimizi Salihli’de Ankara asfaltı üzerinde bulunan Değirmen Odun Köftecisi’nde(0 236 7142173) köfte+közlenmiş biber+salata+yoğurt ile taçlandırarak İzmir’e dönüyoruz.
Şinasi Hoca’ya bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu güzellikleri yaşamama ve birçok arkadaş edinmeme vesile olduğu için.
Sağlıkla kalın.”
Ayhan Yörük’ün fotoğraflarını ve videosunu izlemişsinizdir. Bu etkinlikte benim çektiğim fotoğraflardan seçtiklerimi de aşağıdaki linkten seyredebilirsiniz: İyi seyirler..
 
Not: Aşağıdaki fotoğrafları, herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

İDADİK Murat Dağı Etkinliği (18-19 Haziran 2011)” hakkında bir yorum

  1. Geri izleme: Gediz Muratdağı Termal Turizm Merkezi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir