Baharda Bahçemiz (2011)

Yaz sıcağının tepemize çöreklendiği bu Temmuz sonu İzmir günlerinde, Foça’daki yazlığımızın bulunduğu sitede deniz serinliğinde nispeten daha rahat nefes alabildiğimiz için kendimizi şanslı hissediyoruz. Foça koylarının ışıl ışıl maviliği ve yamaçlardaki makilerin yer yer yeşilliğine rağmen, çevremizdeki kuruyan sararan doğayı gözlerken, daha birkaç hafta öncelerinde baharı yaşadığımız Villakent’deki bahçemizin ve çiçeklerin rengarenk güzelliği sanki çok uzakta kaldı gibi!

Bahçemizin bahardaki güzelliklerini zaman zaman facebookta yayınlamıştım. Pek çok dostumdan çok güzel iltifatlar aldım. Çoğuna marifetin yağışlı geçen bahar günlerinin eseri olduğunu söyliyerek mütevazi havalar estirdiysem de için için pek böbürlendiğimi hatırlıyorum!

Bu havayı blog sayfama da taşımak istiyorum. Aşağıdaki linkte bahçemizdeki 2011 baharını yansıtan fotoğraflardan seçtiklerimi izleyebilirsiniz.

Not: Aşağıdaki fotoğrafları, herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.


 

 

Baharda Bahçemiz (2011)” hakkında 4 yorum

  1. Bu yılan ne böyle? Çok korkutucu ve zehirli bir türe benziyor!

  2. Baharda bahçemizin davetsiz bir misafiri!
    Boyunun yaklaşık 1m olduğunu sanıyorum. Liz ile sabah gezisinden döndüğümüzde karşılaşmıştık. Fotoğraf makinemi evden getirdiğimde bile bahçede bekliyordu. Bu korkusuzluğuna güvendim ve iyice yaklaşıp fotoğrafını çekmek istedim. Birden kıvrıldı ve S halinde yükselip saldırma pozu alınca denklanşöre basıp geriye kaçtım. Daha sonra onu korkutup bahçeden uzaklaştırmak istediysem de Ayşen eğer onu öldürmezsem bir daha bahçeye çıkamayacağında ısrarlı olunca yakındaki bir evde çalışan bir inşaat işçisinden yardım istemek zorunda kaldım.
    Sonuç olarak geride sadece bu fotoğraf kaldı! 🙁

  3. Şinasi Bey,

    Doğal yaşam sevginizden dolayı sizi gerçekten tebrik etmek gerekiyor.
    Beni hatırlayamadıysanız yazayım, Çanak sitesinde alt komşunuza misafir olarak gelen ve Liz’in rahatsız olduğu kişiyim.
    Saygılar…

  4. Özer Bey,
    İltifatınız için teşekkür ederim. Doğal yaşamı herkes sever kuşkusuz; bizim farkımız açgözlülük edip sizlerden daha çok doğaya çıkmaya çalışıyoruz! Ve bu bizim için bir ayrıcalık değil, herkes şartlarını biraz zorlayarak da olsa bunu başarabilir. Buna değer..
    Liz’in rahatsız olması diye bir şey olamaz; olsa olsa Liz rahatsızlık vermiştir, tabi istenmeyen bir durum. Lütfen gene gelin ziyarete, bu kez daha dikkatli oluruz, daha fazla önlemler alırız.
    İyi günler, selamlar..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir