KUŞ CENNETİ’NDE RÜZGARLA BOKS! (31 Mart 2019)

Yürüyüş programıma katılan olmayınca, “Doğa sporu yapıyorsan doğa şartlarını seçemezsin; yağmursa yağmur, fırtınaysa fırtına” deyüp çıktım Kuş Cenneti parkurlarına!

IMG_9748

Adeta uçuyor Kuş Cenneti. Yürüyüşün başlangıcında neredeyse ben bile vazgeçecektim, zira karşıdan gelen rüzgar 80küsür kilomla bile sarsıyordu beni. Dönüşte rüzgarın karşıdan gelmeyeceğini hesaplayıp devam ettim.

IMG_9751

Kimse yok yollarda benden başka. Kuş Merkezi civarında birkaç kişi görmüştüm, onlar da kuytulara sığınmışlardı. ‘Bibaşına’ olmak ilginç. Güneş pırıl pırıl, ama rüzgar üşütücü. Öyle bir çalkalıyor ki suları, bir taraf kahverengi bir taraf kirli yeşil. Kuş muş yok ortalıkta!

IMG_9757

Taa tepelerin oralara kadar iyice zorlandım. Tepeleri geçince biraz kuytuda kaldım. Buradaki nispeten sakin sularda kuşlar görünmeye başladılar. Yaklaşınca hemen uçuyorlar, bu nedenle uzaktan çekimler yapmak zorunda kaldım.

IMG_9782

Tepelerin arkasına dolanınca fırtına tekrar başladı ve artık buradan geri dönmeye karar verdim. Bir selfie yaptım ve sonra rüzgârı arkama alarak biraz daha hızla yürüdüm.

IMG_9831Sonuçta Gidiş 1 saat 22 dakika ve Dönüş 1 saat 4 dakika olmak üzere toplamda 10 küsür km’lik bir etkinlik yapmış oldum.

20

Bu güzel etkinlikte çektiğim fotoğraflardan hazırladığım albümü aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

Not: Aşağıdaki fotoğrafları herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir