PETKİMTREK, KARİA YOLU İÇİN SELİMİYE’DE (29 Nisan – 4 Mayıs 2019)

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı image-7.jpeg

PetkimTrek olarak “Karia-3” Geleneksel Sezonsonu Ekspedisyonu’muzu, 29 Nisan – 4 Mayıs 2019 tarihleri arasında Bozburun Yarımadası’nda gerçekleştirdik. 4 gün yürüyerek, yarımadadaki Karia Yolu parkurların yaklaşık yarısını tamamladık. 30 Nisan 2019 sabahı Marmaris İçmeler’de başladık, 3 Mayıs 2019 akşamı Serçe Limanı’nda bitirdik.

1.Gün: İçmeler – Turunç – Amos/Kumlubük (12 km)

2.Gün: Kumlubük – Kayalıözü – Bayır (14 km)

3.Gün: Bayır – İsteriç (Bahçeli) – Taşlıca (18 km)

4.Gün: Taşlıca – Phonix – Serçe Limanı (9km)

PetkimTrek Karia-3 Katılımcıları:

1. Mehmet Tural(Tur Rehberi)

2. Zafer Gürhan(Dağ Rehberi)

3. Ergün Kahraman

4. Erbil Karalı

5. Servet Ülkü

6. Ahmet R. Özkan

7. Recai Acar

8. Faruk Demirbaş

9. Atalay Karataş

10. Sevil Karataş

11. Murat Aksu

12. Mehmet Ali Kasalı

13. Sema Kasalı

14. Sinan Kanişkan

15. Bülent Kanişkan

16. Neşe Kanişkan

17. Şinasi Yüksel

Hafta boyunca süren konaklamamız, lokantası Selimiye sahilinde yeralan İskarça Balık Restaurant & Boutique Hotel’de yapıldı. Böylece bir şekilde yürüyüşlere ara veren arkadaşlar ve yürüyüşlere katılmayan eşler deniz tatili yapma olanağı buldular. Zaten Selimiye başlı başına çok güzel bir tatil beldesi.

Selimiye Koyu yatla gezenlerin en beğendikleri uğrak yerlerinden. Bu nedenle sahil boyunca yatlar, tekneler sıralanmış. Ayrıca koyun durgun sularını sürekli olarak direklerinin akisleri ile süsleyen yelkenlilerin bağlandığı iki sıra büyük bir yat iskelesi, hemen her açıdan Selimiye’nin panoramik deniz manzaralarında yeralmaktadır. Bu durum, bir bakımdan yerleşimin sahilden doğal görünümüne duraksama yaptırıyor diye eleştirilse de, bölgenin muhteşem koylarının artık neredeyse doğal görüntüleri olarak kanıksanmış objeleri tekneler!

PetkimTrek Karia-3 Ekspedisyonu için konakladığımız Selimiye’de çektiğim fotoğraflardan ve medyada arkadaşlarımın paylaşımlarından seçtiklerimle hazırladığım albümü aşağıda verdiğim linkten izleyebilirsiniz.  

Not: Aşağıdaki fotoğrafları herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir