İDADİK B YÜRÜYÜŞÜ, LİMONTEPE’DEN BALÇOVA ILICALAR’A (E) (5 Şubat 2012)

İdadik B Grubu yürüyüşü olarak ilan edilen Limontepe-Balçova-Ilıcalar etkinliği, Yavuz Doğan önderliğindeki 21 arkadaşımızın katılımı ile gerçekleşti. Etkinlik  sonuda aracımızla İzmir’e dönüş sırasında rehberimiz 24 km yürüdüğümüzü ifade edince bu yürüyüşü kendi notlarıma C Yürüyüşü olarak kaydettim. Nitekim sabah 9:13’de başlayan etkinlik 40 dakikalık öğle molası ve birkaç küçük ihtiyaç duruşları ile akşam 17:57’e kadar sürdü. Böylece yaklaşık net 7 buçuk saat dağ yürüyüşü yapmış olduk.

Yürüyüş için çok uygun hafif rüzgarlı serin ve güneşli bir günde, çoğunlukla orman içindeki çınar yaprakları ve çam pürleri kaplı yumuşak zeminli patikalarda ilerledik. Kah tırmandık yükseldik kah inişler yaptık ama genellikle hep ağaçlar altında yürüdük. Vadi tabanlarında derelerden geçtik, arada tepelerde güneşlendik.

Ayşen iyi bir performans gösterdi, çoğunlukla rehberin hemen arkasından yürüdü. Özellikle tırmanışlarda çok rahattı, uzun inişlerde biraz zorlandı ama gene de gerilerde kalmadı. Bir dere geçişindeki videosunu yayınlıyorum:MOV01330

Bu sezonda bugüne kadar yürüdüğümüz en güzel parkur olarak gördüğüm yürüyüşün son kısmında Balçova Ilıcalar bölgesindeki 5 kilometrelik toprak yol biraz sıkıcı oldu. Neticede etkinliği kazasız belasız bitirmenin coşkusu ile hızla yolalıp Balçoca Termal Otelleri arkasında parketmiş olan otobüsümüze ulaştık.

Bu zorlu ama güzel etkinlikte çektiğim fotoğraflardan seçtiklerimi aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz:

Not: Aşağıdaki fotoğrafları, herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

Not: Osman Demir fotoğraflarından, Ayşen’le içinde bulunduğumuz karelerden seçtiklerimi ekledim(11 Şubat 2012).

IDADIK B WALK, FROM LİMONTEPE TO BALÇOVA ILICALAR – Feb.5, 2012

The Limontepe-Balçova-Ilıcalar Event, announced as the İdadik Group B Walk, was held with participation of 21 friends under the guidance of Yavuz Doğan. Since our guide announced that we walked 24 km at the end of the event while we return in our vehicle, I recorded this walk in my own notes as the C Group Walk. The event, which started at 9:13 in the morning, took a 40-minute break for lunch and continued with a few short breaks until 17:57 in the evening.Thus we had around net 7.5 hours-mountain walk.

On a slightly windy, slightly cold and sunny day, very suitable for walking, we continued on soft ground roads covered with plane leaves and pine needles. Sometimes we got high, sometimes we went down but usually walked under trees. We passed the streams on the valley floor, and sometimes sunbathed on the hills.

Ayşen performed well, she often walked right after the guide. She was particularly comfortable while climbing, but had difficulties in long descents, but never stayed behind. I’m posting the video of a stream crossing: MOV01330.

Although I count this route as the most beautiful route in the walks so far, the 5 km dirt road in the last part of the Balçova Ilıcalar region was a little bored. Eventually, proceeding fast with the excitement of completing the event without any accident problems, we reached our car parked behind Balçova Thermal Hotels.

You can watch the album I prepared from the photos I took at this tough and beautiful event.

Note: To watch the photos below, you can click on any of them and watch them in the direction of the arrow in the pop-up window or by using the arrow signs on your keyboard.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir