KNİDOS (1 Eylül 2019)

Kardeşim Sinan Yüksel’in Texas Austin’de yaşayan kızı Yeğenim Özüm ve ABD’li Eşi Andrew ile görüşmek için Datça’daki Clup Datça Tatil Köyü’nde kısa süreli bir tatil yaptık. Ağırlıklı olarak tatil köyü ortamlarında birlikte olduk, denizden yararlandık, akşamları Datça merkezine yürüdük. Bir defa Kargı Koyu’na gittik ve bir gün de Yarımada’nın en ucundaki Knidos’a.

Knidos’a giderken önce yolumuzun üstündeki Palamutbükü sahilinde deniz keyfi yaptık. Palamutbükü, hakkında yapılan övgüleri hakeden güzel denizi ve çok geniş sahili ile gelecekte Datça’nın en tutulan bölgesi olacaktır.

Knidos Antik Dönem’de Karia olarak adlandırılan bölgenin önemli kentlerinden biri. Kağıt üzerinde 1857 yılında 3 yıl ilk dönem kazıları yapıldığı ifade edilen ören bölgesinde, bence 3 yılda kazı yapılmaz, sadece ortalıkta ne varsa toparlanıp British Museum’a götürülmüştür!

İkinci Dönem Kazıları Amerikalılar tarafından 1967-1977 yıllarında olurken, son olarak da 1987-2006 yıllarında Selçuk Üniversitesi kazılar yapmış.

Sonrasında birşey yapılmamış olduğunu görüyoruz Knidos ören alanını gezerken. Ünlü Atasözü’nü şöyle değiştiriyorum bu manzara karşısında: Türk Bakar, Antik Şehir Yatar!

Clup Datça Tatil Köyü’nden başlayarak Palamutbükü ve Knidos’ta çektiğim fotoğrafları gezi sıra ile aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

Not: Aşağıdaki fotoğrafları herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir