GAGATAŞ TEPESİ ETKİNLİĞİ (8 Eylül 2019)

Foça Çanak koyunda Çanak, Fotaş ve OliviaVillage sitelerindeki arkadaşlarımızla(Güncel Listesini Fotoğraflardan sonra verdim), Çanak Koyu sahil ve tepelerinde Güneş doğarken başlattığımız sabah yürüyüşlerimiz, yaz sonlarına doğru tatillerini bitirip yazlıklarından ayrılanlara karşın halen güzel katılımlarla devam ediyor. Bu Haftasonuna rüzgârlı günlerle girince, Gagataş Tepesi etkinliği yapmaya karar verdik. Bugün Emel, Hakan ve Salih arkadaşlarımız bizimle ilk defa Gagataş’a çıkmanın heyecanını yaşayacaklar.

Öncekilerle ayni rotada yapacağımız Etkinliğimiz, Yürüyüşler Başlangıç Noktası olan Çanak Sitesi Girişi’nde Saat: 7:05’de Çanak Sitemizden katılan 5 Yürüyüşçü ile başladı. Dağa doğru devam edip Fotaş ve OliviaVillage siteleri arasındaki yoldan çıkarak 70’liklerBeli’nde 12 kişi olarak biraraya geldik.

Bu sabah hoş bir sürpriz Nezaha Hanımın 2 oğlan torunu da bizimle yürüyecekler. Hoş olmayan husus ise, ağırlıklı olarak Fotaş’da yaşayan Çomar’ın da guruba katılmış olması; zira bu durumda Liz’i hiç serbest bırakamayacağım. Bu nedenle Ayhan öncü olarak gurubu yönlendirirken, Liz’i bağlı olarak yürüttüğümden, etkinlik boyunca daha ziyade en arkada kalmayı tercih ettim.

EminağaEvleri denilen Sazlıca Köyü “Üst Mahallesi”ndeki, beton dökülüp BüyükŞehir Belediyesi tarafından tabelası da asılmış, Gözde Sokak boyunca yürüdük. Evler bitikten sonra toprak yoldan Doğu istikametinde devam edip karşımıza çıkan belde kısa bir mola verdik. Sonra Güney’e doğru devamla önümüzdeki platodan hafifçe Doğu yönünde yükselip ikinci bele ulaştık.  Buradaki toprak yolun sola doğru YeniFoça’ya ve sağa doğru Gagataş Tepesi’ne gittiğini biliyoruz.

Kısa bir nefeslenmeden sonra GüneyBatı istikametindeki, ağaçlık tepeler üzerinde gibi gözüken Gagataş kayalarını izliyerek yürüyüşü sürdürdük. Bu noktalarda, nispeten kuytulardan yükselip arazi sırtından ilerlediğinizden, zaten hava tahminlerinden beklediğimiz rüzgarı daha şiddetli hissetmeye başladık. Ancak bu durumdan, artık yükselmeye başladığı için etkili olmaya başlayan Güneş ışınlarının sıcaklığından bunalmamamızı sağladığı için, hiç şikayetçi olmuyorduk.

Yolun, Gagataş kayalarını en güzel gören son kasımlarındaki, herzaman fotoğraflar çektiğimiz bölgesinde gene kameralar karşısına dizildik! Sonra, artık çok yakınımızda olduğu için, kısa sürede Gagataş zirvesine ulaştık.

Zirvede, Batı’dan bakıldığında gaga şeklinde göründüğü için tepeye adını veren Karizmatik(!) Kaya’ya tırmanış yapanlarımız oldu. Diğerleriyle dinlenmeyi tercih ettik, çevremizin fotoğraflarını çektik. Ancak, rüzgarın şiddeti daha fazla zirve keyfine izin vermeyince dönüşe geçtik.

Dönüş yolunda toprak yoldan vadi tabanına kadar süren uzun inişte güneşin sıcaklığı hep ensemizdeydi! Sonra, karşı vadi yamacında son mola, arkasından Çanak Sitesi’ne ayrılanların kavşağı ve devamında 70’liklerBeli ile geldiğimiz yoldan inişi sürdürüp site girişlerinde vedalaşma: Bir sonraki etkinlikte birlikte olmak üzere!

Bu etkinlikte çektiğim fotoğraflardan ve arkadaşlarımın medyada paylaşılan fotoğraflarından seçtiklerimle hazırladığım albümü aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

Not: Aşağıdaki fotoğrafları herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.


Çanak Sabah Yürüyüşçüleri Alfabetik Listesi(2019 Yazı Katılımı – 08.09.2019 itibariyle)

ÇANAK SİTESİ: Ali Gündoğan, Ali Kıvranç, Ayhan Yörük, Ayşe Bitek, Ayşen Yüksel, Bahadır Yörük, Cem Yüksel, Cengiz Aydede, Çiğdem Gündoğan, Elif, Elif Arıkan Hepvar, Emel Erdoğan, Filiz Yörük, İlknur Özçelik, Kadir Konal, Masha Sukoviç Yüksel, Mine Vural, Önder Akın, Sabriye Gündoğan,  Salih Oluç, Serpil Akdede, Şinasi Yüksel.
FOTAŞ SİTESİ: Aybala, Aykut Pınar, Çiğdem Sermet, Erdem Özden, Hakan Şuvak, Hasan Ayhan, Kenan Saltık, Mehmet Uyaroğlu, Nermin Sarsılmaz, Nezaha Sarsılmaz, Sabriye Gündoğan, Ufuk Menteş, Ünal Sermet.
OLİVİA VİLLAGE SİTESİ: Adnan Günay, Ahmet Hamdi Doğan, Ahmet Turan, Ali Farsakoğlu, Atadan Aytekin, Ayça Günay, Biray Akay, Deniz Karaosmanoğlu, Didem Günay, Ebru Kacar, Erhan Gülebastı, Evrim Öncü, Gülgün Gürcan, Hasancan Bozdemir, Hülya Tümer, Levent Karaosmanoğlu, Levent Uzun, Mehmet Ali Şener, Mehmet Emre, Mehmet Tümer, Naciye Karaosmanoğlu, Naciye Uzun, Onur Yurdakul, Özlem Şener, Pınar Akay, Semih Tuncer, Semra Altun, Şebnem Yurdakul, Tolga Kacar, Türkan Özdemir,  Yeşim Savaş, Yiğit Tümer, Yusuf Özdemir, Zafer Aksoy.

 

GAGATAŞ TEPESİ ETKİNLİĞİ (8 Eylül 2019)” hakkında 2 yorum

  1. Yazınızdaki akıcılık ve anlatım güzelliği bende çok şeyler kaçırmış olduğum duygusunu yarattı. Umarım 2019 da bende bu güzel etkinliğe katılırım. Çabalarınız için teşekkür ederim.

  2. Süha Bey, yorumunuzu şimdi gördüm!
    Zira WordPress bu sabah maille bilgilendirdi!
    Beğenilerinizi ifade ettiğiniz için teşekkür ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir