Evka6’dan Asarlık’a,Yamanlar Batı Trans (1 Aralık 2019)

Bugün Evka6 dolmuşlarının son durağından (ya da ilk durağından diyebiliriz) başlayıp, Yamanlar Dağı Batı tepelerinden yükselerek Menemen Asarlık’a kadar yürüdük. Arkadaşımız Çetin Tokatlı ve eşi Ferda ile, misafir arkadaşları Ömer Halimoğlu da bugün bizimle oldular. Katılım: Mehmet Tural, Zafer, Atalay, Demirhan, Faruk, M.Girgin, Mehmet Ali, Murat; böylece sayımız bir kadın 11 erkek oldu ki, sanırım bu sezondaki en yüksek rakama ulaştık!

Hava biraz serin ve bugünün güneşli, yer yer parçalı bulutlu geçeceğini düşünüyoruz. Zira bir gece önce yağmur yağmıştı ve bulutlar yükünü boşaltmış sanki. Saat 8:45 gibi etkinliğe başladık.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı DSC05085-665x416.jpg

Yağmurlar sonrası her yer yemyeşil ve zemin iyice yumuşamış. Apartmanların bittiği yerden itibaren yükselirken İzmir Körfezi’nin çevresindeki mahalleleri yukarılardan izleme şansımız oldu hep.

Bir süre sonra İzmir körfezi manzaralarını arkamıza alarak sola döndük. Sonrasında tekrar kuzeye doğru yönelerek hep toprak yolu takip ettik. Böylece belli bir tempoyla yükselerek, başladığımızdan itibaren 2 saat sonra toprak yolun sonuna ulaştık.

Sağ tarafımızdaki derin uçurumların nihayetindeki karşı yamaçta Yamanlar köyünü ve Sancaklı Kalesi’nin silüetini gördük. Yamanlar Zirvesi ise bulutlar arasında kalmış sinyal vericileri ile birlikte en uzakta gözüküyordu.

Bundan sonra çimenli taşlık patikalardan devam ettik. Bir süre sonra kaçışan yılkı atlarını gördük. Daha sonra, Zafer’in buralara Atalanı dendiğini söylediği, nispeten açıklık yeşil bir alandan geçtik.

İlerideki yükseltinin solundan geçerek devam ettik ve rahat bir tempoyla devam ederek tırmanışı bitirerek Yamanlar Dağı’nın en yüksek Batı noktasına ulaştık. Bundan sonra inişe geçip zaman zaman taşlık patikadan zaman zaman ağaçlar arasından yürüdük. Daha sonra bir süre toprak yoldan ilerledik. Bir ara kısa süreliğine asfalt kenarından yürüyüp devamında eski Samur Çiftliği’nin yakınındaki yeşil açık alanda Saat 13 gibi öğle molası verdik.

Mola yeri geniş bir yeşillik. Sağlıklı güzel sığırlar var çevremizde otlayan. Biz de getirdiğimiz yiyecekleri yemeye başladık. Rehberimiz Zafer Gürhan gene kendi yapımı şaraptan ikram etti. Bu seneki iyice olgunlaşmış, daha kaliteli bir şarap olmuş gibi geldi bana.

Bir saat sonra tekrar yola koyulduk. Bundan sonrası hep iniş olacağı için emniyet amaçlı olarak sol dizliğimi taktım. Ayakkabı bağcıklarımı bilekten iyice sıkıştırdım. Hava güzel tertemiz, keyifler yerinde, sohbet muhabbet inişi sürdürdük.

Uzaklardan gözükenMenemen düzlüğüne doğru hızla yol aldık. Son kısımda çoğunlukla yoldan yürüdük. Böylece kısa zamanda aşağılara ulaştık. Birkaç arkadaşımız pelotondan önce Asarlık’a ulaştı. Biz de Saat:16’da Asarlık Mezarlığı’na yakın yolda yürüyüşü bitirip, aracımızı bekledik.

Bu güzel etkinlikte çektiğim fotoğraflardan seçtiklerim ve arkadaşların medyada paylaştıkları fotoğraflardan hazırladığım albümü aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

Not: Aşağıdaki fotoğrafları herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir