Bayındır’da Çiçek Festivali’ndeydik (28-29 Nisan 2012)

Bu sene 15.si düzenlenen ve 2010 yılından beri uluslararası bir kimliğe kavuşturulduğu ifade edilen “Çiçek Festivali” için haftasonu Bayındır’daydık. Bayındır, eşim Ayşen Yüksel’in “memleketi” olduğu için yıllardır çeşitli vesilelerle ziyaret ettiğimiz İzmir’in şirin bir ilçesi. Aslında şirin bir ilçesiydi demek daha doğru olacak galiba. Bizim izlediğimiz kadarıyla son yıllarda eski şirinliği kalmamış malesef; bu nedenle yazımın sonunda yeralan fotoğraf albümünde sadece festival alanında çektiğim fotoğraflardan seçtiklerimi yayınladım.

Bayındır’a eşim, ablası Ayla Arıkan, kızı Elif Hepvar ve güzelleri güzeli torunu Selin ile birlikte gittik. Doğal olarak önce “hanım tarafının” mevcut yakınlarıyla görüşüp hasret giderdikten sonra, çiçek festivalini biz bize gezdik. Fikir vermesi için festival alanında kaydettiğim videoyu izleyebilirsiniz: MOV02511

Festival alanı olarak tahsis edilen sokaklarda, yolun bir kenarına benzeri festivallerde yer alan çeşitli standlar kurulmuş. Diğer kenarlarında sıralanan onlarca çiçek sergisinde yüzlerce binlerce rengarenk çiçek satılıyordu. Kimi minik fidanlar, kimi büyük yüksek dallar ağaçcıklar şeklinde sergilenmişler. Biz de aracımıza sığdırabileceğimiz kadar çiçek satın aldık! En ilginci yaklaşık 3.5 metre boyundaki beyaz-mor çiçekli begomvildi; ince esnek gövdesini taşıtımızın içinde dolandırarak yerleştirdikten sonra birlikte yolculuk yapabildik!

Bu gezide çektiğim Bayındır Çiçek Festivali fotoğraflarından seçtiklerimi aşağıdaki  linkten izleyebilirsiniz.

Not: Aşağıdaki fotoğrafları, herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

Bayındır’da Çiçek Festivali’ndeydik (28-29 Nisan 2012)” hakkında bir yorum

  1. Kulakların çınlasın Ali Abi, dediklerini duyar gibi oluyorum: “Be Şinasi, gene Ayşen’in resimlerini doldurmuşsun albümüne! Hep Ayşen’le, hep Ayşen’in yakınlarıyla beraber oluyorsun; senin fotoğrafların neden çok az?”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir