“YAV BU OKULDA BENİM BİR OĞLUM DAHA VARDI!” (1994)

Muhtemelen 1994 veya 95 yıllarıydı, Cem ve Can Bornova Anadolu Lisesi’nde okuyorlardı. Aralarında 2 yıl vardı; örneğin Cem lise sonda ise, Can da lise birdeydi. O yıllarda Bornova Anadolu Lisesi’ndeki yönetim hiç iyi değildi. Zorunlu Din Dersi Hoca’larına torpil yapıp yönetimlere getirmişlerdi. Can’la ilgili olarak bir kaç defa işten izin alıp yönetimlerle görüşmek için okula gitmiştim.

Şimdi hatırlayamadığım bir nedenden dolayı Can için okula çağırıldığım bir ziyaretin arkasından okuldan ayrılıp toplu ulaşım araçlarının olduğu duraklara doğru yürürken, birden ayıldım: Burada benim bir oğlum daha vardı!

Gelmişken Cem’i de görmek için geri döndüm. O sırada tenefüs zamanıydı ve çocuklar okulun bahçesinde geziniyorlardı. Etrafa bakınarak kalabalıkta onu bulmam imkansızdı. Sınıfına gidip Cem’i sorduğumda “Şimdi müzik odasında piyano çalıyordur” dediler. Cem ilkokuldayken org kursuna gitmişti; gitar da çalıyordu, ama piyano çaldığını bilmiyordum. Meraklandım, tekrar bahçeye çıkıp müzik odasını sordum bir öğrenciye. Büyük binaların biraz dışında bir yapıyı işaret ettiler. Şimdi hatırlamıyorum, sanki spor salonunun bir bölümüydü. Oraya doğru yönelirken piyano sesi duymaya başladım. İyice yaklaşınca melodi çok güzel geldi bana. Eğer çalan Cem ise, bu çok hoş olacaktı. Diğer taraftan da şaşırıyordum, zira çok fazla notalı, sanki çalınması çok zor bir melodi gibiydi duyduğum.

Müziği takip ederek piyanonun bulunduğu mekana geldiğimde, mesele anlaşıldı: Cem bir arkadaşıyla birlikte çalıyorlardı; bir klavyede 4 el olunca ortalık notaya taşıyordu tabi ki!

Cem sonraki yıllarda öğrenimine Boğaziçi Üniversitesi’nde devam etti. “Bu okulun en sevdiğim yanı, randevu alıp rahatça çalabileceğim bir Piyano Odası olması” diyordu. “Benden sonraki gelmediğinde toplam 2 saat çalabiliyorum” diye de ekliyordu. İleriki yıllarda kendi evini alınca istediği gibi bir piyano aldı kendine. Şimdi evindeki çalışma odasında çift ekranlı bilgisayarının bir tarafında gitarları var, bir tarafında da piyanosu. Her molada canının istediğini çalıyor; belki de müzik aralarında işini yapıyordur!

Bugün(Dün 26 Mayıs 2020) TRT2 TV programında bir Piyanist Programcı(Anjelika Akbar), çift el piyano çalan iki piyano sanatçısı ile röportaj yaptıktan sonra, 3’ü birlikte bir eseri seslendirdiklerinde bu anımı hatırladım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir