PETKİMTREK GAGATAŞ ETKİNLİĞİ(E) (11 Ekim 2020)

Dünyayı ve ülkemizi etkileyen virüs salgını nedeniyle doğa sporları etkinliklerimizi nasıl devam ettireceğiz diye kafamızda oluşan sorulara bir yanıt bulmaya çalışırken, toplu ulaşım araçlarını kullanmadan özel araçlarla etkinlik noktasına ulaşabileceğimizi öneren bir yazı yazmıştım. Böylece sosyal mesafeye dikkat edip, herkes bireysel önlemlerini sürdürerek etkinlik yapabilir diye umuyordum. Başka bir öneri bildiren olmayınca bir örnek yaşayalım diye, Yeni Sezon Açılışı için Foça Çanak Koyu’ndaki Gagataş Tepesi’ne yürüyüş düzenleyebileceğimi teklif ettim. Bu çağrıma olumlu yanıt veren Grubumuzun Lideri Mehmet Tural duyuru yaptı ve katılan arkadaşlarla bugün birlikte yeni sezonu açtık.

Atalay, Servet, Orhan, Süha, Mehmet Ali mazeretleri nedeniyle katılamayacaklarını bildirdiler. Ayni şekilde Mehmet, Demirhan, Ali, Ömer, Gökhan da Yeni Sezon Açılış Etkinliği için güzel temennilerde bulundular.

İzmir’den Recai ve Erbil, Aliağa’dan Ferda ve Çetin, YeniFoça‘dan Soner katılacaklarını bildirdiler. Yaz boyunca bir haber alamadığımız PetkimTrek “Bilge Rehberimiz” Zafer Gürhan sürpriz yaparak Şakran’dan gelip etkinliğe katıldı.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı CCBF94A8-52D6-41DE-A6CF-0F5AD0AC26BB.jpeg

Çanak Sitesi’nde Saat 9:00’da buluştuğumuz arkadaşlara program önerisi yaptım: Deniz tarafındaki patikalarda yaklaşık 5 kilometrelik yürüyüş ve arkasından 10 kilometrelik Gagataş Tepesi Etkinliği’ni birlikte yapmak. Eğer talep edilirse etkinliği uzatabilecek parkurlar ilave edebileceğimi söylememe karşın, dönüşte denize girme isteği olduğundan bu kadarla yetinmeye karar verdik.

Fotaş’ta ikamet eden Çanak Koyu Sabah Yürüyüşçüsü Arkadaşım Mehmet Uyaroğlu da bizimle beraber oldu bu sabah. Yaklaşık saat 9:30 gibi Çanak Sitesi içinden KlasikTur’u başlattım. Hava açık ve denizden gelen tatlı bir esinti var. Tam deniz kenarında yürüyoruz ve minik koylardan geçerken denizin berraklığını ifade ediyoruz. Bir ara şaka yaptım, isterseniz etkinliği bırakıp şurada denize girelim diye!

İlk defa gelen arkadaşlara KlasikTur boyunca her noktayı anlatmaya çalıştım. Sonrasında dağ tarafına geçişte Mehmet’in önerisi ve rehberliği ile biraz kestirme yaparak Foça’ya giden yolu geçip Gagataş’a yöneldik.

Bir yerden Çanak Sitesi’ne girip üstten çıktık. Devamında Yetmişlik Beli, Eminağa Evleri ve YalnızAğaç Beli’nde kısa bir mola verdik. Sonra YeniFoça’ya kadar giden toprak yola ulaşınca sağa dönerek Gagataş tarafından yükselmeye devam ettik.

Başlangıçtan 3,5 saat sonra, Wikiloc kayıtlarıma göre KlasikTur ile birlikte toplam 10km yürüyerek, zirveye ulaştık. Kimimiz Gagataş’a çıktı, kimimiz yemek çıkınlarını açtı. Bir saat kadar mola keyfi yaptık.

Saat 14 gibi toprak yoldan inişe geçtik. Oldukça hızlı bir tempo ile vadi tabanına kadar inip, sonrasında son bir kısa tırmanışla Saat 15:15 gibi yukarıdan Çanak Sitesi ulaştık. Tam burada telefonumun şarjı bittiğinden, önceki etkinlik kayıtlarını inceleyince 0,58 km eklemem gerekti. Sonuçta toplam yaklaşık 6.5 saat süren, 14 km’lik sezon başlangıcı için iyi bir etkinlik oldu.

Yürüyüş etkinliğini bitirdikten sonra arkadaşlarımla tek tek vedalaşarak, yüzmeyi planlayanlarla deniz kenarında buluşmayı kararlaştırdık.

Burun’a kadar yüzüp, tüm yorgunluğumu, Çanak Koyu’nun halen bu zamanlara göre oldukça ılık sularına bıraktım. Dönüşte otoparkı kontrol ettiğimde, tüm arkadaşlarımın siteden ayrıldıklarını görünce ben de evime yöneldim.

Bu etkinlikte çektiğim fotoğraflardan ve arkadaşlarımın medyada paylaşılan fotoğraflarından seçtiklerimle hazırladığım albümü aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.  

Not: Aşağıdaki fotoğrafları herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.


PETKİMTREK GAGATAŞ EVENT – Oct.11, 2020

While trying to find answers to questions about how to continue our outdoor sports activities due to the virus epidemic affecting the world and our country, I wrote an article about the proposal to reach the activity starting point with our own cars without using public transportation vehicles. Therefore, I was expecting that everyone could do an activity by constantly taking personal precautions, paying attention to social distance. Since no one gave any suggestions, I offered to organize a march to Gagataş Hill in Çanak Inlet as an example for the opening of the new season. Our group leader Mehmet Tural responded positively, posted an announcement and we opened the new season with our friends.

Atalay, Servet, Orhan, Süha and Mehmet Ali announced that they would not attend due to an excuse. Meanwhile, Mehmet, Demirhan, Ali, Ömer, Gökhan offered their good wishes for the opening event of the new season.

Recai and Erbil from İzmir, Ferda and Çetin from Aliağa, Soner from Yenifoça stated that they will attend the event. Surprised, PetkimTrek wise guide Zafer Gürhan came from Şakran and attended the event.

I made a program offer to my friends who came together at 9:00 in Çanak Sitesi: Walking approximately 5 kilometers by the sea and then performing 10 kilometers together with the Gagataş Activity. Although I said that we could add additional paths to extend the activity if necessary, we decided to settle for this offer as we wanted to swim in the sea.

My friend Mehmet Uyaroğlu, Çanak Bay Morning Walkman who lives in Fotaş, was with us this morning. I gave the start of the KlasikTur walk around 9:30 from Çanak Sitesi. The weather was clear and a gentle wind was blowing from the sea. We were walking right by the sea, and talking about the clarity of the sea while passing through small coves. I once joked: Let’s give up the incident and swim right here at sea!

I tried to explain every point during the Classic Tour to my friends who came here for the first time. Afterwards, we made a short shortcut on the crossing to the mountain side, with Mehmet’s suggestion and guidance, we crossed the road to Foça and headed towards Gagataş.

We entered the Çanak Sitesi from a point and left an upper point. Afterwards Yetmişlik Beli, Eminağa Evleri and we gave a short break at YalnızAğaç Beli. Then, when we arrived Yenifoça road, we turned right and continued ascending towards Gagataş.

According to Wikiloc records 3.5 hours after the start, we reached the summit in 10 kilometers in total with the KlasikTur. Some of us climbed Gagataş, some of us opened lunch bags. We enjoyed a break for an hour.

We started descending at 14 o’clock from the dirt road. We went down till to the bottom of the valley at a very fast pace and after a short climb we reached the Çanak Site from the top at around 15:15. Since my phone ran out of charge just here, I added 0.58 kilometers to the total distance after reviews of my previous records. Finally, with around 6.5 hours and 14 kilometers, it was a good event for the start of the season.

After we finished the hiking activity, I said goodbye to my friends separately and we decided to get together with those who wanted to swim by the sea.

I swam till to Burun and left all my tiredness to the waters of Çanak Bay, which are still quite hot at this time of year. When I checked the parking lot after swimming, I noticed that all my friends were leaving the site and I headed home too.

You can watch the album I prepared from the photos I took at this event and the photos shared by my friends in the media from the link below.

Note: To watch the photos below, you can click on any of them and watch them in the direction of the arrow in the pop-up window or by using the arrow signs on your keyboard.

PETKİMTREK GAGATAŞ ETKİNLİĞİ(E) (11 Ekim 2020)” hakkında bir yorum

  1. KONU İLE İLGİLİ OLARAK PETKİMTREK WHATSAPP GRUBUNDAKİ PAYLAŞIMLAR:
    15 AĞUSTOS 2020 TARİHİNDE PAYLAŞTIĞIM YAZIM:
    ” Merhaba
    Mehmet Tural Arkadaşımızın yeni sezona 4 Ekim’de başlayacağımız müjdesi çok güzel oldu. Zaten kendimi kondisyon olarak da hazır hissediyorum, zira bütün yaz hersabah gün doğarken birkaç arkadaşla 6-8 km’lik yürüyüşler yapıyoruz. Ancak diğer taraftan Salgın halen devam ettiği için yürüyüş programlarını nasıl yapacağımızı da merak ediyorum.
    Sizler de koronavirüs olaylarının ülkemizde insanlar ve yönetim tarafından ne kadar ciddiye alındığını biliyorsunuz. Tam burada, dün yaptığımız bir telefon konuşmasından öğrendiğimiz bir kötü haberi yazmak istiyorum. Küçük gelinimden akrabamız olan Beyin Cerrahi Vehbi Gülmen, Kasım’da birlikte yapmayı planladığımız Kıbrıs Turu’nun iptalini duyururken, ‘zaten Önümüzdeki Kasım büyük bir salgın dalgası yaşayacağımızı bekliyoruz’ dedi.
    Şimdiii, biz ne yapabiliriz? Tabi ki dağa doğaya çıkınca mesafeli yürüyerek etkinlik yapabiliriz. Ancak başlangıç noktasına toplu ulaşımı kullanmadan ulaşmak gerek. Bunu ancak özel araçlarınızla yapabiliriz. Bu durumda da ayni noktada etkinliği bitirmek gerekecek. Yani translardan vazgeçip ya ayni rotadan döneceğiz, ya da bir daire çizeceğiz. Buna elverişli rotalar bulabileceğimizden şüphem yok. Ancak toplu ulaşımı kullanma seçeneğinde kalırsak en başta Ayşen’i ikna edebileceğimden büyük şüphem var!
    Bu konuda yaptığım önerimi değerlendirmenizi istiyorum. Ayrıca başka önerileri de duymak istediğimden şüpheniz olmasın.
    Selam ve sevgilerimle iyi günler dilerim.”
    AYNİ TARİHTE MEHMET ALİ KASALI YANITLAMIŞ:
    “Katılıyorum. Mutlaka başlamalıyız. Ama tedbiri de almalıyız. Bunun için bugünden önerileri ortaya koyup en doğru yöntemi bulmalıyız. Teşekkürler Şinasi bey.”
    16 AĞUSTOS 2020 TARİHİNDE AYNI KONUYLA İLGİLİ OLARAK MEHMET TURAL PAYLAŞMIŞ:
    “Sn.Şinasi Yüksel ve M.Ali Kasalı arkadaşlarımızın hassasiyetleri çok güzel, bu dağcı grubun zor zamanlarda çözüm üretmek yapısında var,gerek doğa, gerek kentsel, grubun çoğunluğu ile ikili temasım var,onlardan gelen bir esenti plan paylaştım, güncel çözüm buluruz, sağlıcakla.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir