EMİRALEM’DEN GÖKKAYA (25 Ekim 2020)

PetkimTrek olarak yeni sezondaki ikinci yürüyüşümüzde gene yeni formatla düzenlenen bu etkinlikte, başlangıç yerine kadar kendi araçlarımızla ulaşıp, etkinlik sonunda ayni noktada bitirdik. Programımız Emiralem’den Gökkaya’ya tırmanmak. Bugün PetkimTrek üyesi 8 arkadaşla birlikteyiz: Zafer, Gökhan, Erbil, Demirhan ve Canan, Faruk ve Eşi ile Bendeniz.

Güneşli güzel bir gün, hatta fazla güneşli diyebilirim ve özellikle öğleden sonra hava sıcaklığı mevsime göre oldukça fazla oldu. Etkinlik bittiğinde epeyce süredir ilk defa suyumu da bitirmiştim!

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı 8507F015-8386-4460-8558-DB679B8D2A70.jpeg

Önce Emiralem Gar Kafeteryasında biraraya geldikten sonra, Eski Emiralem denilen mevkiide, Devlet Su İşleri gölüne yakın bir noktada otomobillerimizi parkettik. Henüz bu noktadan gözükmeyen Gökkaya doğru yükselen vadinin solundaki yamaçlarda yürümeye başladığımızda saat 9:05 olmıştu. Buralar ve daha yukarılardaki birçok yerde çoğunlukla yangın yollarından ilerlemek zorundayız. İrtifa kaybetmeden en yukarılaradaki RES yoluna kadar tırmanmamız tam 3 saatimizi aldı.

Bu bölgede bir süre RES yolundan yürüyüp en uygun yerden Gökkaya’ya yöneldik. Tepesinde bayrağımızın dalgalandığı Gökkaya dibindeki piknik alanında çeşmeya yakın bir noktada öğle molası vediğimizde Saat 12:40 olmuştu.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı 810CC411-E117-41DD-A257-4E2BC5B64AC0.jpeg

Tam bir saat dinledikten sonra bu defa Batı istikametinde bir kavis çizerek, geldiğimiz vadinin sol tarafından Kuzey istikametine doğru devam eden yollardan inişi sürdürdük. Hep yoldan devam ettiğimizden oldukça hızlı bir tempo ile yürümemize karşın, uzun süre moral bozucu bir şekilde DSİ göleti epeyce uzaklarda görünüyordu!

Neticede Saat 16:30 gibi araçlarımızın yanına geldiğimizde, toplamda 7.5 saatte 17.5 km yürümüş olduğumuzu gördüm. Kendi hesabıma söylemiş olayım, iyice yorulduğumu hissediyordum ve arkadaşlarla vedalaştıktan sonra bir süre otomobilimin içinde Rehberimizle adaş olan Zafer Büfe’den satın aldığım içecekleri içtim. Hatta en son elim biraya da gitti ama sonra hemen vazgeçtim ve akşam evde dinlenirken içmeye karar verdim!

Bu etkinlikte çektiğim fotoğraflardan seçtiklerimle hazırladığım albümü aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

Not: Aşağıdaki fotoğrafları herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

EMİRALEM’DEN GÖKKAYA (25 Ekim 2020)” hakkında 5 yorum

  1. Bu yürüyüşe de katılamadım ama gurubumuzun Çelebisi Şinasi beyin; yürüyüş rotasını kısa, öz anlatımı ve resimleri sayesinde bende gurupla yürümüş gibi oldum. Emeğine sağlık, teşekkür ederim Şinasi Bey.

  2. paylaşımlarınız için teşekkürler Şinasi Bey, güz çiğdemi foto çok güzel

  3. Fotoğraf albümündeki çiçek için Zafer Gürhan’ın gönderdiği bilgi:
    Colchicum variegatum
    Türkçe adı Vargit

  4. İltifatlarına teşekkür ederim Atalay Karataş. Yazmayı seviyorum ve aslında hedeflemediğim bir işe yaradığını da görmüş oluyoruz: Katılamayanları da bilgilendiriyorum naçizane.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir