“Red Butte Trails” Patikalarında Yürüdük (28 Ekim 2012)

Salt Lake City çevresindeki dağlarda pek çok yürüyüş, traking, dağ bisikleti ve kayak parkurları belirlenmiş. Özellikle haftasonları ve tatillerde buralarda, şehir içinde turladığınız zamanlarda karşılaştığınız insanlardan fazlasını görebiliyorsunuz! Genç ihtiyar çoluk çocuk ve köpekleriyle, kendi kapasitelerine göre çeşitli etkinlik yapıyorlar.

Patikalar çok belirgin olmakla birlikte, ilave olarak patikaların belirli yerlerine harita ve lüzumlu bilgiler yerleştirilmiş. Çeşitli broşür ve dergilerden ve de tabi ki internet kanalıyla çeşitli sitelerden bilgilenmek mümkün. Hatta Google Earth haritalarındaki ilgili işaretleri seçerek harita ve bilgi alma olanağı var.

İşte bugün, Google Earth vasıtası ile bulduğum bir parkuru yürüdük Ayşen’le. Red Butte Garden botanik parkı yakınlarından başlayan `The Bonnevilla Shoreline` ve “Red Butte Skyline Nature” patikaları, Red Butte Kanyon Yolu’nun bulunduğu vadinin her iki yamaçlarında,  aşağıdaki albümde verdiğim haritada turuncu olarak işaretlenmişken biz, 7 km olarak belirtilen orijinal Red Butte parkurundan biraz farklı olarak, sarı olarak belirttiğim rotayı yürüdük. Google Earth bilgilerine göre yaklaşık 9 km uzunluğundaki bu parkurda 1517 metreden başlayarak, vadi yamaçlarında inişler ve çıkışlarla en fazla 1704 metreye kadar yükselebildik. Molasız 2 saat 15 dakika süren etkinliğimiz, ilgili kaynaklarda orta zorlukta diye belirtiyor olsa da, bizim  standartlarımıza göre güzel bir A yürüyüşü  oldu.

Konukları olduğu için bu etkinliğe katılamayan Masha, bizi haritada sağ alt köşede görülen yürüyen adam simgesinin yeraldığı parkur başlangıç noktasına bıraktığında saatlerimiz  15:00’ı gösteriyordu. Güneşe arkamızı vererek Doğuya doğru yürüyüşü başlattık. Rüzgarsız bol güneşli,  oldukça sıcak yazdan kalma bir havada yol aldık. Birkaçgün önce yağan kar ancak çevredeki dağların yüksek yamaçlarında kalmış. Yol boyu birçok genç ihtiyar yürüyüşçü ve dağ bisikletçisine “Hi,Hello” diyerek yol alırken kendimizi dağda hiç yalnız hissetmedik doğrusu!

Patikalar, yer yer dağ bisikleti ile ortak olmak üzere yürüyüş için hazırlanmış. Bu nedenle sık sık bisikletlilere yol vermek gerekiyor. İnsanlar tek tek veya küçük gruplar  halinde yürüyorlar. Yokuş yukarı koşan genç kızlar ve arada oldukça yaşlı bayanlarla karşılaştık. Patikalarda yer yer bilgilendirmeler yapılmış, hatta birkaç tane oturma sırası gördük!

Patikalar boyunca sarı kahverengi, arada pembemsi sonbahar renklerine bürünmüş yapraklarıyla çalı boyutlarında bitkiler yer almakta. Genellikle orman yoksunu olan tepelerde de, ağaç  olarak en fazla meşeler arasından yürüdük. Aşağılarda, vadi içlerinde ise, çeşitli ağaçların gölgesinde ilerlerken, güz mevsimine karşın yakıcı güneş ışıklarından kaçınabildik!MOV04175

Vadiden Doğuya doğru yükselirken genellikle arkamızda kalan muhteşem Salt Lake City manzaralarını resimlemek için sık sık durup panoramik görüntüler için fotoğraflar çektim. Aşağıda bir örnek veriyorum, diğerlerini yazımın sonundaki fotoğraf albümünden izleyebilirsiniz:

dsc04143-dsc04149_0

Büyük bir U çizerek vadinin karşı tarafına geçtikten sonra, bu defa güneşe karşın ilerlerken,  dibinden geçtiğimiz karşımızdaki dağın tamamını görüntüleyebildim. Daha aşağılarda ise birçok Salt Lake City panoramik fotoğrafları çektim.

Masha bizi yürüyüş için bıraktığı noktaya almak için tekrar geldiğinde hava iyice kararmıştı. Şehir ışıklarının parıltılarına karşın Batı yönündeki karlı dağların arkasından batan güneşin gökyüzündeki muhteşem kızıllığı harika görüntüler yaratıyordu. Bu saatlerde dağda olabilseydik çok güzel gurup manzaraları yakalayabilirdik. Bu manzaraları bir başka etkinlikte yakalayabileceğimizi umarak şehrin geniş caddelerinden geçip, yaklaşık yarım saat süren bir yolculuktan sonra evimize ulaşabildik.

Bu güzel etkinlikte çektiğim fotoğraflardan hazırladığım albümü aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz:

Not: Aşağıdaki fotoğrafları, herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir