Bear River Lodge’de Haftasonu Tatili (29-31 Aralık 2012)

LosAngeles’den ziyaretimize gelen küçük oğlumuz Can ve eşi Kamer ile, Cem Masha Maya Ayşen hep birlikte, Utah Wyoming sınırına yakın 2600 küsür metre yükseklikteki “Bear River Lodge” bölgesindeki “The Cabins” tesislerinde bir haftasonu tatili yaptık. Bu sıralarda tamamen karla kaplı bölgeye ulaşan yol, kışın bakım yapılmadığından zemini kar ve buz olmasına karşın, sadece tesislere kadar açık tutuluyor. Kar altında olduğu için güzelliklerini göremediğimiz Bear River nehrinin kenarında yeralan güzel dağ evleri, nehir yatağına uzun sivri çam ağaçlarının arasından bakıyor. Ülkemizde bu yükseklikte görmeye alışık olmadığımız çamlar aslında çok geniş bir plato olan bölgenin her tarafında ormanlık alanlar yaratmış. Daha güney ve kuzeyindeki çok daha yüksek dağlık arazi Bear River’e benzer nehirlerin kaynağını oluşturmakta.

Salt Lake City’den 29 Aralık 2012 Cumartesi öğleden sonra iki araçlık konvoyumuzla yola çıktık. Haftalardır üzerinden kar eksilmeyen dağları vadileri seyrederek, aslında 2 saatlik bir yolculukla ulaşılan bölgeye, bol alışveriş ve yemek molalarından sonra, son kısımlarında buzlu zeminde daha yavaş yolalındığından, ancak gece yarısına doğru ulaşabildik.

Bizim için önceden ısıtılmış eve yerleştikten sonra güzel bir çay partisi ile tatilimizi başlattık. Dağ evi olmasına karşın hemen hiç bir şeyi eksik olmayan evde doğrusu çok rahat ettik. Özellikle geceleri -15 derece civarındaki soğuğa rağmen, doğal gazla çalışan odun ateşi görünümlü soba evi çok güzel ısıtıyor. Zevkle döşenmiş evde banyolarda sürekli sıcak su ve bir tane de jakuzili küveti olan bu 2 katlı 3 büyük yataklı evin kış tarifesi 2 gece  için 600 Amerikan  Doları.

Tesis içindeki markette çeşitli gıda ve kullanım malzemeleri var. Yazın safari cipleri  diyebileceğimiz  taşıtlarla çevredeki 400 millik tur alanları kullanılıyor. Nehirde balık avlanabiliyor ve tesisin yüzme havuzunda yüzülebiliyor. Ayrıca havuzun iki  tarafında 2 tane  sıcak  su havuzundan yararlanma imkanı var. Kışın TAV denilen araçlar ve snowmobil motosikletleriyle karla kaplı otoyolda ve çevredeki patikalarda gezilebiliyor.

Biz de 2 tane snowmobil kiraladık ve oğlanlar daha çok bu araçlarla gezmeyi tercih ettiler.  Can Ayşen’ii Snomobil ile gezdirdi ve bana da kullanmam için ısrar ettiller. Kısa bir tur attım ama, hızlı sürmedim. Oysa hızlı sürüldüğünde kontrol daha iyi oluyor. Ayrıca  biz Ayşen’le karda yürüyüş yaptık.

Bu anlarla bir video hazırladım. Toplam 42 saniye süren videonun yüklenmesi biraz uzun sürebilir. İkinci aracı ayakta kullanan Cem’di:MVI_2771

Bu güzel ve değişik  haftasonu tatilinde çektiğim fotoğraflardan seçtiklerimi aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

Not: Aşağıdaki fotoğrafları, herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir