Energy Solutions Arena’da Bir NBA Gecesi (28 Ocak 2013)

NBA’nın köklü kulüplerinden birisi olan Utah Jazz’ın şehrinde iken bir maçına gidelim dedik Cem’le ve Houston Rockets’le yapacağı karşılaşmayı seçtik. Bunun bir sebebi şu sıralar NBA’deki sıralamada birbirlerinin sıkı rakibi olmaları nedeniyle aralarındaki maçların çok çekişmeli geçmesi iken, ikinci sebep de Rockets’ın formda oyuncusu Ömer Aşık’ı izlemek. Her ne kadar maç Jazz’ın hezimetiyle geçtiği için basketbol adına pek izlenesi bir seyirlik olmadıysa da, Ömer bizi kendine hayran bıraktı. Jazz’dan Enes Kanter’in gayretleri ise sonuca etki etmedi.

Maçın bu kısa analizinden sonra gelelim ortama. Öncelikle Salt Lake City şu sıralar kar altında, birkaç gün soluk aldırdıktan sonra kar yeniden başlıyor. Nitekim bu gece de maçtan sonra kar tekrar başlayacaktı heberlere göre, ama sabaha ertelemiş programını!

Karlı yollardan geçip aracımızı yakın bir otoparka bıraktıktan sonra yürüyerek Utah Jazz’ın mabedi Energy Solutions Arena’ya geldik. Maçın başlamasına yarım saat kalmasına karşın 20 bin kişilik stada giden yollardaki kalabalıkta bir telaş gözükmüyor. Bir sürü girişlerden birinden rahatlıkla geçtik. Karşılayanlar maçla ilgili dokümanlar ve USB Flaş Bellek hediyelerini takdim ettiler.

Energy Solutions Arena kabaca iki katlı ve her katta stat etrafında dolanan geniş koridorun her iki tarafındaki büfe, kafe, restoran ve hediyelik eşya reyonlarıyla bir çarşı görünümünde.  Modern dekorasyon ve Jazz oyuncularının büyük posterleriyle çok ferah ve sıcak bir ortam yaratılmış. Her türlü sandviç ve dondurmadan patlamış mısıra kadar çeşitli yiyecekler,  her türlü içecek ve bira servisi yapılıyor. İnsanlar sanki saatler önce bu mekanları doldurmuşlar, yeme içme muhabbetinden maçı unutanlar bile olabilir diye düşünmekten alamadım kendimi.

Biz de Cem ile birer etli sandviç ve içeceklerle karnımızı doyurduktan sonra kocaman bir “Popcorn” kovasıyla salona geçtik. Ortam canlı bir müzikle çoşturulurken mikrofondan çeşitli anoslar yapılarak seyirciler bilgilendiriliyor. Küçük çocuklu aileler ve gençler bir festival havasında maçı izliyorlar. Bir de Utah Jazz maçı kazansaydı her halde çok keyifleneceklerdi.

Biz Cem’le istediğimizi aldık; bir NBA havası yaşadık ve iki Türk oyuncuyu izleme şansı bulduk. Özellikle Rockets’dan Ömer Aşık ribaundları ve her iki pota altındaki hakimiyeti ile Jazz seyircisini bile büyüledi diyebilirim. Bu seneki All Star karmasına seçilirse şaşırmam.

Maç bittikten sonra üzgün Jazz taraftarlarıyla birlikte sakin bir şekilde statı terkederken, bilgisayardaki hava tahminin aksine henüz başlamamış olan kar yağışına yakalanmadan evimize döndük.

Bu NBA akşamının fotoğraflarını aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

Not: Aşağıdaki fotoğrafları, herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir