Nihayet Türkiye’deyiz ve Yamanlar Gökkaya’ya Yürüdük (31 Mart 2013)

Villakent’teki evimizin bahçesinde yaklaşık 6 aydır ABD’den dönmemizi bekleyen köpeğimiz Liz de beraberimizde olmak üzere, Yamanlar dağındaki Gökkaya’ya yürüdük. Çoğu İzmir’li doğaseverin Tantalos dediği Gökkaya tepelerine kadar yükselen kuş cıvıltıları içinde ve eteklerinde yeşil bir halı serilmiş gibi duran çimenler üzerinde uzanırken bu güzellikleri yaşamanın muhteşen ayrıcalığını hissettik.

Gokkaya2013

İlaveten, rehberliğimizi yapan aile dostumuz Ayhan Yörük’ün ateşte pişirdiği ızgara ile nefis bir öğle yemeği de yedik; daha ne olsun!

Bu güzel etkinlikte çektiğim fotoğraflardan seçtiklerimden hazırladığım albümü aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

Not: Aşağıdaki fotoğrafları, herhangi birine tıklayıp, açılan penManage Galleriesceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

Nihayet Türkiye’deyiz ve Yamanlar Gökkaya’ya Yürüdük (31 Mart 2013)” hakkında 2 yorum

  1. Abi merhaba. Hayatın tadını çıkarmak diye bir terim var ya, herhalde bu olsa gerek. Gezerek doğayı doya doya, yengem ve arkadaş çevrenizle hayata hayat katıyosunuz. Tebrik eder, hürmetlerimi sunarım.

  2. Merhaba İsmail,
    Teşekkür ederim. Bizimkisi mütevazi doğa sporları etkinlikleri. Ömrümüzün 60’lı yıllarında yapabileceğimiz spor faaliyetleri dağda tepede yürümek!
    Biz Ayşen’le bu spora 40’lı yaşlarımızda başladık. E böyle olunca da dağcılık anlamında çok ilerleyemedik ve daha ziyade dağ yürüyüşleri düzeyinde kaldık. Zira dağcılık hem teknik bilgi ve malzeme istiyor, hem de yüksek dağlara gitmek belli bir mali güc gerektiriyor. Bizler karı-koca kamu çalışanı olarak sabit gelirlerle yaşamımızı devam ettirmeye çalışırken bir yandan da çocuklarımıza karşı sorumluluklarımızı da yerine getirmeye çalıştık. Dolayısı ile kısıtlı zaman ve ekonomi ile düşük şiddette doğa sporları içinde yapabildiklerimizi yapıyoruz. Bunun için mütevazi diyorum. Daha ziyade İzmir çevresinde olmak üzere gidebileceğimiz dağlara gidiyoruz. Bu kadarı da bize yetiyor, doğada kaldığımız sürece mutluluk duyuyoruz ve bunu da dostlarımızla paylaşıyoruz.
    Bu sayfalarda bunları konu etmemiz ve fotoğrafları paylaşmamızın amacı da okuyanları teşvik etmek. Bu tür doğa sporlarının her yaşta ve bütçede biraz özveriyle yapılabileceğini göstermek içindir.
    Selam ve sevgilerimle ..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir