Dumanlı’da Çoban Çeşmesi Yürüyüşü (17 Kasım 2013)

Image0776Dumanlıdağ Kasım ayında adeta bahar yeşilliğine bürünmüş. Yer yer çiğdemler, sarı çiçekler..

İdadik grupları bu pazar Dumanlıdağ’a yürüyüş programı yaptığı için biz de, Ayşen ve Liz, arabayla Hatundere Köyü’nde gruba katıldık. Direkt zirveye gideceklerden sonra toplam 20 kişi ve Liz saat 9:30 gibi yola koyulduk. Rehberimiz Salih Aslan, zirveye doğru sağ taraftan dağa çıkaracak bizi. Hedefimiz zirve konisine yakın Çoban Çeşmesi.

Image0761Güneşli çok güzel bir gün, ne çok sıcak ne de soğuk. Taze çimenler dağı yeşile boyamış, bahar mı güz mü şaşırtıyor insanı! Ekip Liz’e hemen alıştı; tabi Liz de onlara.. Patika boyunca bir öne bir arkaya koştu durdu!

Yeni başlayanların da bulunduğu grubumuz yaklaşık 3.5 saat sonra hedeflenen Çoban Çeşmesi’ne ulaştık. Mola yerinden Dumanlıdağ zirvelerinde konuşlandırılmış rüzgar santralları kocaman devler gibi kanatlarını çeviriyor. Biraz sonra gelen bulutlar arkasında kaldılar neyse ki! Zirvede birikmiş bulutlar dağa dumanlı isminin verilme nedeni  gösteriyor gibi. Ya da rüzgar santrallarının doğanın tepesine dikilmiş halini gözlerden gizliyor sanki!

Molada yarım saat sonra hava bulutlandı ve biraz rüzgar çıkınca dönüşe geçme kararı aldık. Dönüş yolunda tekrar güneş çıkınca sık sık molalar vererek gene de 2 saatte tekrar köye ulaştık.

Bu güzel etkinlikte cep telefonumla çektiğim fotoğraflardan hazırladığım albümü aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

Not: Aşağıdaki fotoğrafları, herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir