Bir Antik Bergama Ziyareti (24 Kasım 2013)

BergamaÇok uzun süredir Bergama’yı tekrar görmek istiyordum; sol dizimdeki sızılar tamamen geçmediğinden, nihayet bu Pazar bir doğa ve tarih ziyareti yapmak üzere Bergama’ya gitmeye karar verdik.

Asklepion

Bu geziyi Villakent’e İstanbul’dan gelerek yerleşen  Gülbağ ailesi ile birlikte yaptık. Aylin ve Ali Rıza Gülbağ çifti ve fıstık kızları Sude Naz ile birlikte Asklepion ve Akropolis’deki antik eserleri gezdik, ancak zamanımız kalmadığından Bergama Müzesi’ni bir sonraki seyahate erteledik.

Bergama’da önce Asklepion turu yaptık. Arkasından Bergama’nın ünlü Çığırtma yemeği için Bergama Sofrası isimli lokantada öğle yemeği yedik. Yemekten sonra Akropolis’e çıkarak antik şehrin kalıntılarını gezdik ve bol bol fotoğraf çektim. Bu fotoğraflardan seçtiklerimle hazırladığım albümü aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

Bu keyifli gezide çektiğim fotoğraflardan hazırladığım 2 albümü(Asklepion ve Akropolis) aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

Not: Aşağıdaki fotoğrafları, herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

Asklepion:

Akropolis:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir