OSCAR’IN YABANCILARI (8 Mart 2021)

“Geçen yıl ilk kez ‘yabancı’ bir filmin(Parazit), En İyi Film Oscar’ını kazandığı çekişmeli Oscar yarışının heyecan verici bu kategorisi en çok dünya sinemasını ilgilendiriyor. Bu kategorideki filmler Oscar adayı olmalarına rağmen halen Hollywood’un “ötekisi” olan, dünyanın çeşitli festivallerinde izlenmiş, ödül kazanmış, farklı coğrafya ve kültürleri temsil ediyor.

İstanbul Modern Sinema, gecikse dahi bu yıl 93. kez dağıtılacak Akademi Ödülleri yaklaşırken, “En İyi Uluslararası Film” kategorisindeki filmlerden 10 filmlik bir seçki hazırladı.”

Bu filmlerden 6 tanesini izleyebildim: Atlantis, The Unknown Saint, Collective, Apples, 200 Meters ve Asia. Hepsi de birbirinden kaliteli filmler ve hangisi kazanırsa kazansın benim için sürpriz olmayacak.

Yarışmadan önce kendi tahmini açıklamak istiyorum: İzleyemediğim 4 tanesini hariç tutarak, Yabancı Film Oskarı için, TSSB(Travma Sonrası Stress Bozukluğu)’dan muzdarip bir askerin, savaşın parçaladığı bir topluma barışçıl enerjiyi geri getirmeyi uman bir kadın gönüllü ile arkadaş olması hikayesinin anlatıldığı Atlantis’i favori görüyorum.

Bu tahmini ilan etmekten çekinmiyorum, neticede akademi üyesi olmadığından bir  kaybım olmaz. Ancak tahminim tutarsa çok keyifleneceğim; denemeye değmez mi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir