San Francisquito Creek Trail Parkuru (2 Mart 2014)

San Francisquinti Creek Trail image11

San Francisquito Creek Trail Parkuru, Santa Clarita Summer Grove’deki evimizin dibinde, harika bir spor ortamı. Geniş nehir yatağının her iki tarafında, evlere parelel olarak yapılmış. Zemin asfalt olmasına karşın bir çok noktada toprak paralel yollar da mevcut. Önemli bir kısmında bisiklet için gidiş-geliş 2 şerit ve yürüyüş-koşu için de bir şerit işaretlenmiş. Yol çizgileri, bilgi-uyarı levhaları, köpek ihtiyaç istasyonları çok düzenli yerleştirilmiş.

San Francisquinti Creek Trail image23

Parkur boyunca bisikletlilerin yayalara, her ikisinin de atlılara yol vermesi gerektiği hatırlatılıyor. Buraya geldiğimizden beri bir buçuk aydır her sabah güneş doğduktan hemen sonra 5 km yürüyüş yapıyorum, daha hiç atlı görmedim. Ancak nehir yatağında da devam eden atlı parkurları ve adım başı bilgi-uyarı levhalarını görebiliyorum.

San Francisquinti Creek Trail image12

Sabahları genç ihtiyar, yürüyen koşan, köpeğini çocuğunu gezdiren birçok Santa Clarita’lı spor yapıyor. Bebek arabalarında bazen 2 bebek olabiliyor. İkiz bebek arabası süren bir bayan, bir elinde de köpeğinin kayışı olduğu halde koşu yapabiliyor.

San Francisquinti Creek Trail image16

Kimi tek tek kimi guruplar halinde spor yapan bu insanların mutlaka günaydın diye seslenmelerine hayranlık duyuyorum. Ancak koşu yapmaya uğraşan bazı öyle çok yaşlı insanlar gördüm ki, bence abartıyorlar; bazen içimden direk mezardan çıkıp gelmişler diye espri yapasım geliyor!

San Francisquinti Creek Trail image15

Doktorların kitapların önerdiği gibi, 60 yaşımdan sonra sabah koşularını bıraktım. Yerine düzenli olarak her sabah yürüyorum. Tabi ki belli bir tempo ile yürüyorum ve hızım saatte 6 km oluyor. Burada koşu yapan bazı çok yaşlı insanları gördüğüm zaman hayretler içinde kalıyorum. Birkaç defa ben de teşebbüs ettim, ancak artık koşmakta zorlanıyorum ve hemen vazgeçiyorum.

San Francisquinti Creek Trail image17

Haftsonları doğa yürüyüşü için çevredeki parkurlara gitme imkanı olmazsa San Francisquito parkurunda 10 km üzerinde tempolu yürüyüşler yaparak telafi ediyorum. Zira patika, geniş nehir yatağındaki ağaçlardan dolayı doğada yürüme hissini yaşatıyor. Zaten evlerin tarafında da yeşillikler ve ağaçlar var. Yağmur yağmışsa nehir yatağında derecikler, gölcükler oluşabiliyor. Heryerde bol miktarda karga ve başka kuşlar var. Özellikle bazı mavi kuşlar pek güzeller. Ayrıca güzel sesli bazı kuşların ötüşleri de çok keyifli oluyor.

San Francisquito patikası ile ilgili olarak internette bulduğum bilgileri aşağıda veriyorum:

State(s): California
Counties: Los Angeles
Length: 4.36 miles
Trail end points: Newhall Ranch Road & Brooke Road (Santa Clarita) to Decoro Drive Bridge, near Legacy Christian Academy (Santa Clarita)
Trail surfaces: Asphalt
Trail category: Greenway/Non-RT
TrailLink ID: 6605184
Trail Activities: BikeInline SkatingWalking

San Francisquito Creek Trail Parkuru’nda çektiğim fotoğraflardan hazırladığım albümü aşağıda veriyorum:

Not: Aşağıdaki fotoğrafları, herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir