Santa Monica’da Okyanusu Seyrettik! (11 Mayıs 2014)

Santa Clarita Los Angeles’in araçla yaklaşık bir saat kadar kuzeyinde bir şehir olduğundan okyanus sahiline pek yakın sayılmaz. Çevredeki dağlardaki bazı doğal ve en büyüğü Castaic olmak üzere bazı akarsular önünde yapılan barajlarla oluşan yapay gölleri saymazsak suya hasret bir şehir görünümünde! Her ne kadar harita üzerinde  ortasından Santa Clara gibi muhteşem bir nehir geçiyor gibi gözükse de, gerçekte var olan nehir ve kollarının şimdilerden ağaçlarla kaplı kumlu kuru yatağından ibaret. Çok ender olarak yağan yağmurlardan sonra sadece birkaç gün cılız derecikler akıyor.  

Batıdaki Malibu, Santa Barbara gibi ünlü Pasifik sahillerine ulaşmak da çok pratik olmayınca okyanusa çok sık gidilemiyor. Biz de geldiğimizden beri hep konu ettik ama nihayet ancak bu Pazar toparlanıp okyanusa kavuşmak için Santa Monica’ya gitmek üzere yola çıktık.

Santa MonicaYüzlerce binlerce aracla birlikte, burada freeway denilen otobanlarda yol alıp metropola ulaştık. Sahile paralel yedinci caddede park ettikten sonra caddeleri kavşakları geçip okyanusa doğru yürüdük. Burası insanın Los Angeles’e geldiğini tam olarak hissettirecek bir şehir. Her türlü insanı, çok zenginini evsizini ayni anda görmek mümkün. Sokaklar çok canlı ve kalabalık. Müzisyenler, dansedenler, akrobasi yapanlar marifetlerini gösteriyorlar. Türlü çeşitli gösteri ve sergilerin şamatasında hemen bütün ünlü mağazaların şubeleri bulunuyor Santa Monika’da. Yani burada, eğlence ve alışveriş birarada sunuluyor Los Angeles’lilere ve turistlere..

Sahile parelel ilk caddeye geldiğimizde nihayet okyanusu görebildik. Geniş kumsalın piere yakın kısmında sahile büyük bir otopark düzenlenmiş. Bugün sahilde oldukça sert bir rüzgar var. Deniz aktiviteleri muhtemelen daha kısıtlı yapılıyordur ama gene de otopark dolu gözüküyor.

Kuzey rüzgarıyla oluşan beyaz köpüklü okyanus dalgaları parlak güneş ışınları altında göz kamaştırıyordu. Can, geçmişte Şubat ayında bile okyanusa girdiğini anlatmasına karşın bugün Santa Monica’da okyanusa girmeyi hiç düşünmedik. Hatta soğuk olur diye piere bile gitmedik. Sahildeki kalabalıkla birlikte  Pasifik’i uzaktan seyredip, neredeyse hiç bitmeyecekmiş gibi devam eden sahil parkında ilerledik.

Santa Monica sahil gezimizde okyanus manzaralarına gözlerimiz doyduktan sonra, bu defa acıkan midelerimizi doyurmak için Tender Greens isimli bir restorana gittik. Yemekten sonra caddelerdeki şamataları biraz daha izleyerek birkaç mini alışveriş yapıp ayni yollardan geri döndük.

Santa Monica gezimizde çektiğim fotoğraflardan hazırladığım albümü aşağıda veriyorum.

Not: Aşağıdaki fotoğrafları, herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir