The Los Angeles County Museum of Art (22 Mayıs 2014)

urban lightsBugün Wilshire Bulvarındaki Los Angeles Şehir Sanat Müzesi’ne gitmeye karar verdik. Kısaca LACMA diye anılan müze, Amerika Birleşik Devletleri’nin batıdaki en büyük müzesi olarak bilinmektedir. Senede bir milyon civarinda ziyaretçi, antik dönemden günümüze kadarki Dünya sanat tarihini seçkin örneklerle, 6 farklı binada çok geniş ve ilginç mekanlarda izleyebilmektedir. LACMA’da ayrıca sanat sergileri, sanat filmleri ve konserler de düzenlenmektedir.

LACMA yakınlarına aracımızı park edip yürüyerek müzeye giderken çevredeki birçok direkte yakında açılacak Van Gogh sergisinin afişlerini gördük. Yol kenarlarındaki mor jakaranda ve tipik Los Angeles palmiyeleri arkasındaki müze binalarının giriş kısmındaki, ismi şehir ışıkları olarak tercüme edebileceğim elektrik direkleri kümesi, müzede ilginç şeyler göreceğimizin ilk işareti gibiydi.

ModiglianiBebekle birlikte LACMA’nın tamamını gezmemiz mümkün olamayacağı  için sadece Modern Sanat ve Amerikan Sanatı başlıkları altında 2 binadaki sergileri gezdik. Everest’in de ilgi ile izlediği eserleri gezmeye, o acıkıncaya kadar devam ettik.

Genel olarak her yerde flaşsız olarak fotoğraf çekmeye izin veriliyordu. Ancak aralarında Picasso, Degas, Manet gibi çok ünlü ressamların eserlerinin bulunduğu resim bölümünde fotoğraf çektirmediler. Tam Amedeo Modigliani’nin bir eserinin fotoğrafını çektim, görevliler uyardı. Flaşsız çekiyorum falan diye geveledim; burada fotoğraf çekmek tamamen yasak dediler. Galerilerde birçok yasak var; örneğin bazı yerlere bebek arabası almadılar, bir yerde de su ile girmeyin dediler. Ama hiç bir uyarı yazısı yok, sadece görevliler sözlü olarak uyarıyorlar! Bana ilginç geldi, yasak diye yazmak istemiyorlar gibi!

LACMA’nın tamamını gezmek dolu dolu bir günü alacak gibi gözüküyor. Yolunuz buralara düşerse burada göreceklerinizle buna değer diye düşünüyorum.

Aşağıdaki albümde LACMA’da çektiğim fotoğraflardan hazırladığım albümü izleyebilirsiniz.

Not: Aşağıdaki fotoğrafları, herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

 

 

The Los Angeles County Museum of Art (22 Mayıs 2014)” hakkında bir yorum

  1. Paylaşımınız için teşekkürler. Everest’in gelişimini keyifle izliyor ve gözlerinden öpüyorum. Sağlıcakla…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir