Calabasas Gölü Çevresinde Turladık (1 Haziran 2014)

Calabasas Gölü Los Angeles Woodland şehrinde yeralmaktadır. Sahili boyunca bahçeli güzel evler, parklar ve oteller bulunan gölün büyüklüğü 18 km2’dir. Bizim Küçükçekmece gölü kadar yani. Gölde kendine özgü bir bitki örtüsü ve hayvan nüfusu var. Biz en çok okalüptüs ağaçları ve kazlar gördük. Oysa bilgi kaynakları göl çevresinde bulunan özel söğüt ağaçlarından bahsetmektedir. Göl çevresindeki ağaçların gölün berrak sularındaki yansımasıyla büyüleyici güzellikte manzaralar meydana gelmekterdir. Gölde özel tekneler yanında su bisikletleri ve motorlar kiralanabilmektedir.

Calabasas gölü çevresinde yaptığımız yürüyüş esnasında çektiğim fotoğraflardan hazırladığım albümü aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

Not: Aşağıdaki fotoğrafları, herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

Calabasas Gölü Çevresinde Turladık (1 Haziran 2014)” hakkında 3 yorum

  1. Gezdiginiz gölü ve çevresini Kemer Country’ye benzettim. Orada da küçük bir göl var, çevrede çok güzel villalar.

  2. Yazını okumamıştım. Bu göl 18km kare imiş. Fotograflardan küçük algılanıyor. Sevgiler.

  3. Ayla Abla, uyarın için teşekkür ederim. Düzeltme yapmam gerekiyor. Göl büyüklüğü için verdiğim rakam göl arazisi ve su toplamı imiş. Ben Küçükçekmece gölünü görmediğim için yanlışlığı farkedemedim. Calabassas gölü su yüzeyi 0.131 km2. Mogan Gölü bile 6 km2 olduğuna göre buna göl demek bile zor bence!
    Zaten çevresini kolayca dolanabilmiştik ve bende jeton düşmemiş!
    Neyse ki çok dikkatli okurlarım var; tekrar teşekkür ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir