Kastamonu Müzesi (29 Ağustos 2014)

3 Temmuz 2014 tarihindeki önceki Kastamonu ziyaretimde gidemediğim Kastamonu Müzesi’ni, 29 Ağustos 2014 tarihindeki son ziyaretimde gezme imkanı buldum. Müzenin yeraldığı anıtsal binada Mustafa Kemal Atatürk, 30 Ağustos 1925’de Şapka ve Kıyafet Devrimi üzerine  ünlü Kastamonu Nutku’nu vermişti. Osmanlı taş ustalığını ve özgün mimarisini gösteren binada kurulan müze, ayni zamanda Arkeoloji Müzesi olarak düzenlemiş. Ne yazık ki pek çok antik eser, güllerle kaplı güzel bahçede, doğa şartlarına terkedilmiş vaziyette sergilenmektedir!

580Kastamonu Müzesi’ne giderken şehir merkezindeki çeşitli Kastamonu görüntülerini fotoğrafladım. Irmak üzerindeki taşköprü, Cumhuriyet Meydanı, Atatürk ve Şerife Bacı Anıtı, Valilik Konağı, Abdurahmanpaşa Lisesi, çeşitli tarihi konaklar, uzaktan Kale, Münire Sultan Sofrası, Nasrullah Cami ve Kurşunlu Han Oteli turu attıktan sonra, müzeye tok olarak gitmek için, Eflani Konak’da Kastamonu lezzetleri ağırlıklı bir öğle yemeği yedim: Ecevit Çorba, Etliekmek, Yaprak Sarma, Üryani ve Eyşi.

Kastamonu merkezinde ve Müzede çektiğim fotoğraflardan seçtiklerimden hazırladığım fotoğraf albümünü aşağıdaki linkten görebilirsiniz:

Not: Aşağıdaki fotoğrafları, herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir