İnciraltı’nda Balık-Ekmek Keyfi (7 Aralık 2014)

inciralti 020Bugün İzmir Körfezi’nin güneyindeki sahilde güzel bir keşif yürüyüşü yaptık; Üçkuyular’dan İnciraltı Caddesi’nin sonuna kadar gittik. Keşif dediysem benim için, yoksa bize bu yürüyüşü öneren Ayhan Yörük buralara defalarca gelmiş. Yürüyüş sonunda deniz kenarında güneşin son ışıklarının körfezdeki renklerini seyrederek balık ziyafeti çektik!

bungee jumpingBirkaç gündür devam eden yağmurlar İzmir’in dağlarında mesaisine devam ederken, bu Pazar bir değişiklik yaparak deniz kenarında sakin bir yürüyüş yapmak istedik Ayşen’le. Aile dostlarımız Filiz ve Ayhan Yörük çifti ile birlikte Bostanlı’dan Üçkuyular’a feribotla geçtik.

Vapurdan sonra taşıt trafiğini arkamızda bırakıp hemen denizin kenarındaki ağaçlık bölgeye girdik. Ayni zamanda bisiklet yolu olarak da kullanılan ince çakıllı toprak yol, yer yer çiçeklerle bezenmiş geniş çimen alanlardaki ağaçların kenarından denizi görerek devam ediyor. Körfezi güneyden görmek benim için güzel bir deneyim oldu. Karşıyaka, Bostanlı, Egekent ve Yamanların sahil kısımlarını kaplıyan yerleşim bölgeleri körfezin kuzeyinde sıralanıyor.

Çevremizdeki tepelerde kara yağmur bulutları kümelenirken buralarda hava açık. Yer yer güneş de yüzünü gösterince iyice bahar havasına büründü ortam. Sahil kenarında kafelerde günün tadını çıkaranlar, çocuklarıyla yürüyüş yapanlar, bisiklete binenler bu güzel tatil gününü değerlendiriyorlar tıpkı bizim gibi..

martiPlanladığımız yürüyüşün son kısmındaki dalyanı denize bağlayan minik köprüleri geçtikten sonra “bungee jumping” yapan bir sporcuyu izledik. Bu sakin ortama göre tezat bir çizgi çeken bu görüntülerden sonra Adalet ve Yargı Bağımsızlığı anıtı da yaşadığımız sivil vesayet günlerinin tezatıydı sanki!

Deniz müzesi haline getirilen tarihi savaş gemisi ve denizaltını ziyaret etmeyi bir başka güne bıraktıktan sonra İnciraltı Caddesi’nin sonundaki balık loktantalarından balık-ekmek menüsü sunan Martı Restoran’ın deniz kenarındaki salaş masalarında balık ziyafeti çektik. Sonrasında çaylarımızı yudumlarken güneşin akşam ışıklarının denizdeki mavi gri renklerini izleyerek günü bitirdik.

Bu güzel etkinlikte çektiğim fotoğraflardan seçtiklerimden hazırladığım albümü aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz:

Not: Aşağıdaki fotoğrafları, herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

İnciraltı’nda Balık-Ekmek Keyfi (7 Aralık 2014)” hakkında bir yorum

  1. İçinde yaşadığımız cennet İzmir’imizi sizlerle birlikte adım adım keşfetmek, bizim için de çok büyük keyif oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir