YAMANLAR’DA BİR “YEŞİL TUR” (29 Mart 2015)

Yamanlar Dağı, kısaca Yamanlar, şu sıralarda senenin en güzel günlerini yaşıyor. Neredeyse yapay olarak boyanmışcasına yemyeşil çayırlar, kuş seslerinin yankılandığı ormanlık alanlar ve şimdilerde suları gürül gürül akan dereciklerle harika bir bahar güzelliği yaşatıyor. İzmir’de, Karşıyaka’da yaşayan doğaseverlerin Yamanlar için kaçırılmaması gereken bir zamandayız.

IMG_3063

Bize bu şansı yaşatan Aile Dostumuz Ayhan Yörük, Yusuf Genç’le beni Karşıyaka’dan Yamanlar’a getirdi. Sancaklı köyü dibinden başladık yürüyüşe, şelaleleri geçip Parmakkaya sivrisinden devamla, terkedilmiş Verem Savaş evlerine kadar çıktık.

 

IMG_3053

Yürüyüşün başında insanı sıcaktan bunaltan parlak bir güneş altındayken, yaklaşık bir saat sonra hava bulutlarla kapanıp ince ince yağmur yağmaya başladı. Sancaklı’dan gelen kola karışan derenin üst taraflarındaki şelaleciklerden en büyüğü olan Büyük Şelale’ye geldiğimizde yağmur hafiflemişti. Burada bol bol fotoğraf çektik.

IMG_3057

Yukarılara devam ederken tekrar şiddetlenen yağmur altında Parmakkaya sivrisini de geçerken uzaklarda İzmir Körfezi sisler içinden seçiliyordu. Oyalanamadan verem savaş evlerinin bir korunaklı noktasında öğle molası verdik.

IMG_3072

Öğle boyunca verem savaş evlerinin bulunduğu bölgenin güzelliğini yaşarken, burada benzer tesislerin kurulmamış olduğuna çok hayıflandık. Ayrıca buradan İzmir Körfezi de çok güzel gözüküyor.

IMG_3081

Dönüş yolunda ayni rotayı kullanarak ve ayni güzellikleri tekrar yaşayarak yürüyüşü bitirdik. Bu güzel etkinlikte çektiğim fotoğraflardan hazırladığım albümü aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

Not: Aşağıdaki fotoğrafları, herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir