BAYINDIR ÇİÇEK FESTİVALİ GEZİSİ (1 Mayıs 2015)

Cicekler

Mahallemiz Villakent Elele derneğinin, 1 Mayıs tatilinde düzenlediği Bayındır Çiçek Festivali gezisine katıldık. Böylece hem Villakent’teki komşularımızla bir etkinlikte birlikte olduk, hem de Bayındır’daki akrabalarımızı ziyaret ettik.

Bu sene 29 Nisan-3 Mayıs 2015 tarihleri arasında 18.si gerçekleştirilen Bayındır Çiçek Festivali, bugün ayni zamanda 1 Mayıs tatili olduğundan çok yoğun bir ilgi görüyor. Sabah kahvaltı için mola verdiğimiz Arıkbaşı tarafından gelirken, Bayındır İstasyon caddesindeki ışıklı kavşağa zor ulaştık. Otobüsümüz kavşaktan istasyon tarafına dönüp bizleri bıraktıktan sonra, hep birlikte hemen bu kavşaktan başlayarak Bayındır çarşı içlerine kadar devam eden festival kalabalığına karıştık.

Ayşen’in “memleketi” olduğu için 40 yıldır defalarca Bayındır’a geldiğimizden Çiçek Festivali de artık bizim için çok bildik görüntüler taşıyor. Bir sürü rengarenk çiçek fidan standı, sektörle ilgili çeşitli sergiler, çiçeklerle ilgilenen yoğun bir kalabalık ve bir takım incik boncuk el işleri sergileri sıralanmış.

Şimdilerde Atatürk Caddesi adı verilen İstasyon Caddesi, festival standlarının bitiminden sonra Bayındır çarşı içlerinden yukarıdaki eski Bayındır mahallelerine kadar devam ediyor. Caddenin bitimindeki ünlü Hacı Sinan Camii Külliyatı restore edilmekte olduğundan, durumunu göremek istedik.

suoteli

Cami yanında, eski hükümet konağının restore edilmesiyle yapılan Su Oteli ve çevre düzenlemesi, eski fakir Bayındır sokaklarının içinde ilginç bir tezat oluşturuyor!

Ayşen’le yaptığımız kısa Bayındır turundan sonra akraba ziyaretleri yaptık. Daha sonra Ayşen’in yeğeni Miray bizi, festival giriş noktasına yakın bir Cafe-Pizzacı(!)ya götürdü.

Buluşma saatinde komşularla tekrar biraraya gelip otobüsümüze bindik ve yolun iki tarafında kilometrelerce devam eden çiçek fidan üretim tarlalarını izleyerek Villakent’e doğru yolaldık.

Bu güzel gezide çektiğim fotoğraflardan seçtiklerimden hazırladığım albümü aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz:

Not: Aşağıdaki fotoğrafları, herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

BAYINDIR ÇİÇEK FESTİVALİ GEZİSİ (1 Mayıs 2015)” hakkında 3 yorum

  1. Bayındır Ankara’ya bile fidan yolluyor.Adını buralara duyurmuş.Bu iş Bayındır da nasıl gelişti acaba?Ödemiş,Tire varken.

  2. bre şinasi.senin aklına hanım köylü olmak geldi vede kalkıp bayındıra gittin. çiçekmiş fidanmiş bahane.hanımköyde şöyle gezmişsin tozmuşsun.

  3. Aynen öyle oldu Cevdet, Bayındır’dakiler de öyle anlarlar inşallah; çiçek festivali bahane!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir