Spil Dağı Sisler Altındaydı.. (6 Aralık 2009)

Dün Petkim’li 17 doğa yürüyüşçüsü arkadaş, Karşıyaka Dağcılık Kulübü elemanlarıyla Spil Dağı’ndaydık. Beşpınar köyünden  başlayan yürüyüşte toplam 91 kişiydik. Serin, rüzgarlı, zaman zaman bulutlu bir hava vardı ve dağın zirvesi sisler altındaydı. Spil Atalanı’na ulaştıktan bir  süre sonra sis iyice yoğunlaştı  ve zirveye  giden 25 kişilik gurubumuz dönüşte yollarını kaybettikleri için Spil Atalanı’nda konuşlanmış olan Jandarma bölüğünden yardım istemek zorunda kaldık. Bu nedenle Manisa’ya inmekten vazgeçip tekrar Beşpınar’a döndük.

Spil Dağı’nın zirve konisi Manisa ili sınırları içinde olduğu için  olacak Manisa’lılar bu dağa “Manisa Dağı” derler. Manisa şehrinin hemen Güney sınırından yükselen dağ gerçekten de Manisa’nın neredeyse bahçesi, parkı gibidir. Dağın zirvesine yakın Spil Atalanı (1200 metre) kır lokantaları, kafeteryaları ve piknik yerleri ile dört mevsim boyunca Manisa ve çevre illerden gelen insanların mesire yeridir. İlave  olarak Spil Atalanı’ndaki ev ve bungalovlar konaklama olanağı da vermektedir.

Spil Dağı’na İzmir tarafından yaklaşık 50 km yol katederek de gitmek mümkündür. Dağın güney tarafından yükselen asfalt yol, en sert kış şartlarında bile ulaşım olanağı verir. İzmir Ankara yolunda Sütçüler köyüne gelince “Spil Dağı” yazan levhadan sola, kuzeye yönelirseniz Atatürk bulvarından hiç sapmadan Beşpınar Köyü’nden sonra Spil Atalanı mesire bölgesine ulaşırsınız. Spil zirvesi 1517 metre yüksekliğinde  olup, Spil Atalanı’ndan karayolu ile gözetleme kulasine bağlantı vardır.

Spil etkinliğinde çektiğim fotoğraflardan seçtiklerimi aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz. İyi  seyirler.

Not: Aşağıdaki fotoğrafları, herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

Spil Dağı Sisler Altındaydı.. (6 Aralık 2009)” hakkında 2 yorum

  1. Bizim akrabaların evini bile çekmişsiniz; her çektiğiniz fotoğraf o kadar tanıdık ki… İzmir, Manisa, Beşpınar, Kemalpaşa, bizim muhit hepsi. Çok sevindim blogunuzu bulduğuma.

  2. Ben de fotoğraflarımın sizi sevindirdiğine çok sevindim.
    Gide gele buraları biz de bizim muhit gibi görüyoruz artık!
    İzleyenleri bu spora heveslendirmek için yayınlıyorum fotoğrafları.
    Bir bakıma da belge oluyorlar..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir