FROM EMİRALEM TO GÖKKAYA (25 October 2020)

In this event, as Petkim Trek, in our second walk of the new season, we reached the starting point with our own cars in accordance with the new arrangement and we finished at the same point at the end of the event. Our program was to climb from Emiralem to Gökkaya. We are 8 friends … Continue reading

PETKİMTREK GAGATAŞ ETKİNLİĞİ(E) (11 October 2020)

Dünyayı ve ülkemizi etkileyen virüs salgını nedeniyle doğa sporları etkinliklerimizi nasıl devam ettireceğiz diye kafamızda oluşan sorulara bir yanıt bulmaya çalışırken, toplu ulaşım araçlarını kullanmadan özel araçlarla etkinlik noktasına ulaşabileceğimizi öneren bir yazı yazmıştım. Böylece sosyal mesafeye dikkat edip, herkes bireysel önlemlerini sürdürerek etkinlik yapabilir diye umuyordum. Başka bir öneri bildiren olmayınca bir örnek yaşayalım … Continue reading

Kavaklıdere’den Gökdere Kanyonu’na, Nif Dağı Yürüyüşü(E) (8 March 2020)

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı silkamen-1-665x887.jpg Bugün hava çok güzel, hatta mevsime göre fazla güzel diyebilirim. Bir iki adım attıktan sonra giysileri eksiltmeye  başladık bile. Vadi içinde yoldan yürüyoruz, sağ yanımızdaki dere yatağında su yok. Son zamanlardaki yağış azlığına dem vurarak, sohbet muhabbet yürüyüşü sürdürüyoruz.

Continue reading

Nif Dağı’nda Kırıklar-Kaynaklar Dağ Yürüyüşü(E) (23 February 2020)

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı DSC05552-665x398.jpgÇoğu yeni açılmış orman yollarından yürüyüp bin metreleri aştık. Güneşli fakat inanılmaz soğuk bir hava nedeniyle hemen hemen hiç mola vermeden yükseldik. Tırmanmalar bittikten sonra rüzgârı arkamıza alıp nispeten korunaklı bir yerde öğle molası verdiğimizde 9,5 km kadar yürümüştük.

Continue reading

MANİSA SEYİR YERİ’NDEN SPİL DAĞI TIRMANIŞI ve İZMİR YAKAKÖY’E YÜRÜYÜŞ(E) (9 February 2020)

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı DSC05501-665x366.jpgGökyüzü pırıl pırıl güneşli, çevremizdeki manzara harika; hani şu İzmirlilerin bayıldığı karlı kartpostal manzaraları. Gel gör ki hava çok soğuk. Sıcaklık hep eksi derecelerdeydi; bir iyi tarafı vardı bunun, üstümüz başımız paçalarımız kar erimediği için hiç ıslanmadı!

Continue reading

Çal Dağı Etkinliği(E) (12 January 2020)

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı DSC05310-2-665x416.jpgGünün beklenmeyeni bu kadar uzun süre karda etkinlik yapmış olmamızdı. Bir çok arkadaşımın da ifade ettiği gibi, sadece zirve civarında bazı kar geçişleri yaparız diye bekliyorduk. Ancak öyle olmadı, neredeyse 6 saat karda yürüdük. Hadi bıktık demiyeyim, karda yürümeye doyduk diyebilirim rahatlıkla.

The unexpected of the day was that we had been doing activity in snow for so long. As many of my friends have stated, we were just waiting for some snow crossings around the summit. However, that’s not what happened, we walked in snow for almost 6 hours.  Let me not say we got tired of it, we had more than enough walking in the snow for our satisfaction.

 

Continue reading

Karakuzu’dan Dumanlıdağ Zirve ve Çukurköy (15 December 2019)

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı DSC05159-2-665x407.jpg Birkaç gündür yağan yağmurlardan sonra güneşli ve çok güzel bir havada Karakuzu içinden Saat 8:50 gibi yürüyüşe başladık. Köyün dışına çıktıktan sonra sobalardan gelen is kokusundan kurtulduk. Dumanlıdağ’ın artık çok iyi bildiğimiz taşlı çalılık doğasından yükselirken ilk hedefimiz Dumanlıdağ zirvelerine kadar sıralanan rüzgâr santrallerinin(RES) bulunduğu boyuna ulaşmak.

Continue reading

Evka6’dan Asarlık’a,Yamanlar Batı Trans (1 December 2019)

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı yyy-665x420.jpg Bugün Evka6 dolmuşlarının son durağından başlayıp, Yamanlar Dağı Batı tepelerinden yükselerek Menemen Asarlık’a kadar yürüdük. Arkadaşımız Çetin Tokatlı ve eşi Ferda ile, misafir arkadaşları Ömer de bugün bizimle oldular. Böylece sayımız bir kadın 11 erkek oldu ki, sanırım bu sezondaki en yüksek rakama ulaştık!

Continue reading

GALESİON ZİRVE ETKİNLİĞİ (17 November 2019)

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı 9A083B27-800A-4128-97FE-CD7C4A4E8C55-665x499.jpeg ile Metropolis antik kentinin kutsal dağı olarak ifade edilen “Galesion” Dağı’na çıktık. Şimdiki adı Kuşçu Dağı olan Galesion(Gallesions veya Galesia) zirvesine ulaştığımızda, yüksekliği 777 metre olarak ölçtük. Zirveyi işaret eden Türk Bayrağı bir öbek taş ile zemine tutturulmuş. Zirveye ulaşan, bayrak önünde fotoğrafını çektirdi. Sonra herkes geldiğinde topluca poz verdik.

Continue reading