Sağlık İçin Yaşam Boyu Spor, SİYABOSPOR (1984)

Modern dünyanın hayatımıza getirdiği rahatlıklar yanında, daha az hareket etmemize  neden olduğu da bir gerçektir. Bu nedenle günlük yaşamda vücudumuzdaki kas guruplarından ancak bazıları çalışırken, kendine iş düşmeyen kaslar canlılıklarını ve güçlerini yitirmektedirler. Bunun sonucu olarak da yaklaşık 60 trilyon hücreden oluşan insan organizmasının kullanılmayan hücreleri, doğa yasası gereği olarak yok olmaktadır. Bedensel hareketin azalmasıyla sağlıklı yaşam koşullarından uzaklaşan bir kişinin … Continue reading

Villakent’te Bahar Müjdecileri, Ya Da Nisan 1 (1 April 2009)

Bugün 1 Nisan, dünya şaka günü! Ama gel gör ki, dünyanın ve ülkemizin çok sorunu var, şakaya gelir yani yok yaşamın. Nisan ayı çok şey çağrıştırıyor; bahar, mutluluk, yeni bir sene… Ancak bu güzel çağrışımlar yanında hoş olmayan çağrışımlar da var. Örneğin Nisan ayı ile birlikte Ermeni diyasporasının sözde ermeni soykırım sanrıları. Amaçları yeni yılın bahar başlangıcını kötü emellerini besleyecek söylemlerle karartmak. Ülkemizdeki hatta Ermenistan’daki pek çok Ermeninin dahi kulak arkasına attığını düşündüğüm bu asılsız iddiaların, diyasporanın beslenme malzemesi olduğunu herkez biliyor artık. Ve açıkça söylüyorlar ki, bu bilim adamlarının ve tarihçilerin sonlandıracağı bir konu değil, siyasilerin karar vermesi gereken bir hususmuş!

Continue reading

Çal Dağı Zirve Etkinliği (13 June 2015)

227075_982821108394841_668928482655492803_n

Tam 15 yıl önce(20 Mayıs 2000) Ayşen’le birlikte, gene bir İdadik etkinliği olarak, yaptığımız Çal Dağı Zirve çıkışını, gene İdadik’li 4 arkadaşımla(Salih Aslan, Halil Demir, Ali Rıza Karabacak, Okan Kurtuluş) yaptık. Ancak bu defa, dağın Doğu istikametinden başlıyarak sırtlardan kılçıktan, derin uçurumların tepesinden bulutların hizasından(!) sisler içindeki zirveye vardık. Dostumuz Ayhan Yörük, yolculuktan gelip son anda guruba katılan oğlu Bahadır ve kramp riski hisseden Ruhi ile birlikte kılçıklardan önce, zirveden  dönüşümüzü beklediler.

Not: Yazımın sonundaki fotoğraf albümüne Salih Aslan’ın çektiği 8, Halil Demir’in 1 adet fotoğrafı eklendi.

SEZON Sıra Tarih DAĞ PARKUR REHBER ŞEHİR
25.YIL 622 13 Haziran 2015 ÇAL DAĞI Çal Kamp Yeri,zirve H.Demir-S.Aslan MUĞLA

Continue reading