ÇATALKAYA ZİRVESİNDE 2018 SİFTAHI! (7 January 2018)

DSC09732

2018’in bu İlk Pazar Günü’nde PetkimTrek’le Çatalkaya zirvesine tırmandık. Oldukça serin, fakat pırıl pırıl güneşli bir hava vardı ve bu şartlar  bir dağ yürüyüşü için harikaydı kuşkusuz. Geçtiğimiz yağışlı günlerden sonra, PetkimTrek bugün iyi bir katılım yaptı; Rehberimiz Zafer Gürhan ile birlikte toplam 13 kişiyiz. Programımız Payamlı köyünden başlayıp Çatalkaya zirve ve nihayetinde Narlıdere’de etkinliği bitirmek.

DSC09734

 Payamlı’da araçtan inip yürüyüşe başladığımızda saat 10:00 olmuştu. Zira Urla’dan sonra 7 kilometrelik dar ve virajli yoldan 500 metrelere varan yükseklikteki köye ulaşmak zaman almıştı. Köyün çıkışındaki yürüyüş başlangıcı olarak seçtiğimiz noktadan Kuzeye doğru yöneldik.

DSC09742

Şehrin yakınındaki bu yükseklikte hava tertemiz. Güneş henüz çok etkili değil, rüzgarın serinliğinde yoldan yürüyoruz. Buralar ormanlık değil, tek tük meşeler var. İyice kahverengileşmiş yaprakları ile meşelerin büyüklüğü ilgimizi çekiyor.

DSC09736

Asma kütüklerinin bulunduğu tarlalar dışında her taraf yemyeşil. Tam karşımızda radar bölgesini uzaklardan görüyoruz. Yürüdükçe radar sağımızda kalırken, sol taraftan Çatalkaya’lara doğru yanaşıyoruz. Önceleri gözetleme kulesinin bulunduğu tepe gözükmüyordu, ancak ilerledikçe yavaş yavaş görüntüye dahil oluyor.

DSC09763

Yoldan devam ederek Çatalkayalar’ın her ikisini de alttan geçiyoruz. Sağ tarafta, çok uzaklara kadar yeşillikler içindeki Altınvadi ve Behzattepe taraflarını görüyoruz. En geride Nif kütleleri gözüküyor. Radar ise artık iyice sağımızda kaldı; demek ki yaklaşık 90°’lik bir yay çizmişiz buraya kadar.

DSC09776Topluca bir U çizerek geriye dönüp Çatalkaya gözetleme kulesine doğru yoldan tırmanışa geçiyoruz. Hava çok açık olduğundan görünen panoramik manzara çok güzel; en sağda körfezin en diplerinden, soldaki Urla iskele taraflarına kadar mahalleler iyice seçiliyor. Karşıda Gediz Deltası ile Karşıyaka mahalleleri de oldukça net gözüküyor. Hem tırmanıyor, hem de manzarayı seyrediyoruz; arada fotoğraf çekiyoruz.

DSC09793

Gruptan önce Rehberden izin alarak boyundan doğaçlama çıkan Atalay’ı zirvede görebiliyoruz. Bir süre sonra zirveyi aşıp O da bize katılıyor. Böylece hep birlikte kuleye varıyoruz. Güneş artık çok etkili, ama sert rüzgâr oldukça üşütücü. Bu nedenle birkaç fotoğraf daha çektikten sonra, fazla oyalanmadan inişe geçiyoruz.

DSC09796

Aşağılarda, rüzgâr almayan bir kuytuda öğle molası veriyoruz. Günün keyfine Zafer’in ev yapımı şarabı iyice renk katıyor. Sadece renk değil tabii ki; kiraz likörlü çikolatayla birlikte şarap enfesti. Rehberimizin bu harika ikramından sonra herkes çok mutlu, 2018’in bu ilk yürüyüşü çok keyifli oldu doğrusu!

IMG_0908

Moladan sonra yoldan devam ederek etkinliği sürdürdük. Yolun iki tarafı oldukça sık dikilmiş kıymetli orman ağaçlarıyla yapılmış ormanlık alan. Zafer’in anlattığına göre buralar yandıktan sonra tekrar orman haline getirilmiş. Şimdilerde bu bölgelere piknik için izin verilmiyormuş; bu karar hepimizi çok mutlu etti. Buralar bizim gibi yürüyüşçülere ve dağ bisikletlilerini kaldı!

DSC09798

Saat 16:30 gibi Narlıdere orman bitimine kolayca ulaştık. Aracımıza bindiğimizde toplamda 17km tutan yorucu olmayan keyifli bir etkinlik yaptığınızı hissediyorduk.

DSC09804

Bu güzel etkinlikte çektiğim fotoğraflardan ve arkadaşların medyada paylaştıklarından seçtiklerimle hazırladığım albümü aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

Not: Aşağıdaki fotoğrafları herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

Çatalkaya Etkinliklerimin listesi:

Sıra Tarih PARKUR REHBER
671 7 Ocak 2018 Payamlı,Çatalkaya Zirve,Narlıdere Zafer Gürhan
509 2 Ocak 2011 Kavacık,Çatalkaya Zirve,Narlıdere A. Dağlı
165 7 Ocak 1996 Narlıdere,Çatalkaya,Altınvadi Kani Çelikel
128 8 Ocak 1995 Narlıdere,Çatalkaya,Altınvadi Kani Çelikel
92 6 Şubat 1994 Narlıdere,Çatalkaya,Altınvadi,Çelebi Çeşmesi Kani Çelikel
88 9 Ocak 1994 Narlıdere,Çatalkaya Kani Çelikel
55 14 Mart 1993 Narlıdere,Çatalkaya,Altınvadi,Çelebi Çeşmesi Kani Çelikel
52 21 Şubat 1993 Narlıdere,Çatalkaya,Altınvadi,Çelebi Çeşmesi Kani Çelikel
37 18 Ekim 1992 Narlıdere,Çatalkaya,Altınvadi,Çelebi Çeşmesi Kani Çelikel
25 8 Mart 1992 Narlıdere,Çatalkaya,Söğütlü Çeşme,Gavuroluk,Ilıcalar Kani Çelikel
21 16 Şubat 1992 Narlıdere,Çatalkaya Kani Çelikel
3 28 Nisan 1991 Narlıdere,Çatalkaya Zirve,Kuzgunoluk,Güzelbahçe Kani Çelikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *