İdadik’le Menderes Değirmendere’den Özdere’ye (22 March 2015)

Haftalar sonra nihayet yağışsız bu Pazar gününde, İdadik B Yürüyüşü olarak planlanan Değirmendere Özdere etkinliğine katıldım. Ayşen bir aydan fazla süren gribal hastalıklardan henüz kalktığından, sonraki haftasonlarını riske atmamak için, evde kalıp en son ve en yoğun hobisi(!) olan İngilizce ile uğraşmayı tercih etti. Ancak biz o kadar güzel bir doğa yürüyüşü yaptık ki, bence iyi etmedi!

IMG_2966

Bildiğiniz gibi bahar heryerde güzeldir, ama gene de Ege’de bir başkadır. Bugün ılık temiz bir hava, parlak güneş ve çiçeklerle bezenmiş yemyeşil doğadayız. Özellikle yaban laleleri her yerdeler; kimileri tek tek, kimileri ikili üçlü pembe kırmızı mor beyaz rengarenkler. Yürüyüş süresince sık sık durup fotoğraflarını çekiyoruz. Hatta Rehberimiz Halil Demir bir defasında “Gerçekten çiçek molası veriyorum” diyerek espri yaptı!

IMG_2986

20 İdadik’li Değirmendere mahallesinden Saat 9:30 gibi başlayan yürüyüşle, evleri sokakları geçer geçmez bambaşka bir dünyaya transfer olduk adeta! Yeşillikler içinde ormana doğru yükselirken geriye dönüp mahallenin fotoğrafını çektim. Evler çatılar uzakta kalmıştı ve biz esintisiz harika bir bahar gününde laleler papatyalar içinde yürüyorduk.IMG_2920

Öğle molasını minik bir yapay göl kenarında verdik. Hava o kadar sıcaktı ki, neredeyse başıma güneş geçmesinden korktuğumdan, yemenimi başıma örtmek zorunda kaldım. Osman Demir’in hatırlatmasıyla 614’üncü sandviçimi yediğimi ifade ettim.

IMG_2973

Öğle molasını 45 dakikada sonlandırıp tekrar yola koyulduk. Gene çiçekli patikalar, yemyeşil doğa ve kuş sesleriyle çınlayan ormanlardayız. Bu şekilde, arada mola verip doğayı dinlemeyi de ihmal etmeden, Saat 16:30 gibi Özdere’ye ulaştık. Bu harika “Yeşil 3D” filimden ayılmak için Özdere Can Restoran’ın sahil kenarındaki mekanında denize karşı biraları yuvarladık!

IMG_3013

Bu güzel etkinlikte çektiğim fotoğraflardan hazırladığım albümü aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

Not: Aşağıdaki fotoğrafları, herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *