PetkimTrek/Karia3: Marmaris İçmeler, Turunç, Kumlubük (30 Nisan 2019)

Artık PetkimTrek gelenekseli haline gelen sezonsonu ekspedisyonu olarak yapacağımız Karia Yolu Etkinliklerimiz için geldiğimiz Marmaris Selimiye’deki Iskarça Restoran’da kalıyoruz. Sabah yedide kahvaltı alıp, sekiz gibi yola çıkıyoruz.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı image-4-665x473.jpeg
Marmaris İçmeler

Ekspedisyonun ilk günkü yürüyüş başlangıç noktası için Marmaris İçmeler’de, Saat 9:30 civarında kiraladığımız minibüs aracımızdan indik. Buradaki Karia Yolu yürüyüş başlangıç noktasını bulmak için şehir içinde yaklaşık 45 dakika kadar yürümek zorunda kaldık. Bu sırada siyah bir German Shepherd kırması köpek, muhtemelen bizim doğa yürüyüşçüleri olduğumuzu anladığından olmalı, bize katıldı. Sonrasında gün sonuna kadar bizimle oldu. Biz de onu çok sevdik, yedirdik içirdik ve dönüşte belki bir sahiplenen olur diye Turunç’ta bıraktık.

Karia Yolu Amos levhasını bulduktan sonra şehri terk edip patikaya girdik. Yavaş yavaş yükselerek ilerleyen rotada, artık iyice aşina olduğumuz Kırmızı-Beyaz işaretleri takip ederek yürüdük.

Bu kısımda genellikle ağaçlar altından ve yeşillikler içinden devam eden patika bizleri çok rahatlattı. Keşke yürüyüşlerin tamamı böyle yerlerden yapılabilse diye ifade ettik birbirimize. Her ne kadar zemin bildiğimiz taşlı kayalıklı da olsa, ağaçların arasından nispeten serin patikalardan ilerlemek sıkıntı yaratmadı.

Orman içinde yükselerek devam eden yolumuzun üzerindeki bazı açıklıklardan İçmeler bölgesinin muhteşem manzaralarının fotoğraflarını çektik. Yükseldikçe daha panoramik fotoğraflar çekerek ve ağaçlar arasından denizin maviliğini de hep görerek etkinliği sürdürdük.

Bu şekilde en yukarılara kadar orman içinden yürüdükten sonra, nihayet en yüksek noktalarda ağaçlar seyrelmeye başladı. Zaten saat 13:00 civarı olduğu için, öğle molası verdik.

Bir saate yakın süren moladan sonra tekrar yürüyüşe başladık. Bu kısımda daha ziyade iniş şeklinde devam ettik. Bir süre sonra ağaçlar arasından Turunç sahil yerleşimini görmeye başlamıştık ki patika bizi oldukça dik inişlere yöneltti. Sonrasında bir otel tesisinin arazisine girdiğimizde artık rotayı bulamaz olduk. Burada bazı arkadaşlarımız  karşılaştıkları görevlilerle gereksiz yere yol sorma muhabbetine girdiyse de, bir süre sonra Rehberlerimizi takip ederek asfalt yoldan varyantları geçip, tekrar başlayan işaretleri bulduk.

Böylece işaretleri izleyerek Turunç’un karşı tarafındaki dağlık bölgeye kadar yürüdük. Burada “Amos 2 km” yazan trafik levhasının dibinden başlayan Karia Yolu işaretlerini takip ederek tekrar tırmanışa başladık.

Bu ikinci tırmanış beklediğimizden biraz zorlu oldu doğrusu. Zira karayolu 2 km ise, viraj dolanmadan patikadan yükseleceğimiz için muhtemelen daha kısa yürüyeceğimizi sanıyordum. Ancak biz önümüzdeki büyük kütlenin en yüksek noktasına kadar oldukça uzun bir süre tırmanmak zorunda kaldık. Bu kısımda önden giden arkadaşlarımızı yürüyüş sonuna kadar hiç görmedik.

Kumlubük

Dağ Rehberimiz Zafer Gürhan ile birlikte arkadan giden benim bulunduğum grup, sık sık kısa molalar vererek tırmanışı sürdürdük. Bizlere oldukça uzun gelen bu tırmanmayı bitirip artık nihayet gökyüzünü gördüğümüzde Amos antik kentine varmayı umuyorduk. Ama öyle olmadı, burada sadece bazı düzlük açık mekanlar vardı. İşaretleri takip ederek yürüdüğümüz bu rotanın sonrasında önce çok dik bir iniş yapıp en aşağılarda bir toprak yola ulaştık. Bu noktada bir U dönüşü yaparak sağımızda geniş Kumlubük sahilini görerek ve neredeyse hiç alçalmadan solumuzdaki dik yarların dibinden devam ettik.

Rotanın bizi Kumlubük düzlüğüne indirmesini beklerken, aslında fazla alçalmadık. Bize oldukça uzun gibi gelen bu neredeyse yatay yürüyüşün sonunda Amos antik kentinin giriş noktası olan boyuna ulaştık. Burada parketmiş aracımızın yanında bizleri bekleyen önden giden arkadaşlarımızla tekrar bir araya geldik. Bizim grup için ifade ediyorum, saat 18:30 gibi ilk günü bitirmiş olduk. Böylece toplamda 9 saat 45 dakika süren, 12 km’lik ve yaklaşık 800 metrelik tırmanışlı bir etkinlik oldu ilk yürüyüşümüz.

Bu etkinlikte çektiğim fotoğraflardan ve arkadaşlarımın medyada paylaşılan fotoğraflarından seçtiklerimle hazırladığım albümü aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.  

Not: Aşağıdaki fotoğrafları herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir