Foça Tekne Turu (25 Temmuz 2011)

Sevgili yeğenim Elif Hepvar’ın organize ettiği Foça Tekne Turu, uzun yıllar önce katıldığımız bir tekne turu ile gördüğümüz yerleri tekrar yaşama güzelliği yarattı. 2003 yılından beri Yenifoça Çanak Sitesi’ndeki 35 m2’lik (oda, salon ve balkondan ibaret) mütevazi yazlığımızda, yazları neredeyse Kasım ayına kadar kaldığımız için, konuklarımızla beraber deniz ve yüzme aktivitelerimizden bir fırsat bulup tekne turlarına katılamamıştık; çok iyi oldu. Akşam bahçede yaptığımız mangal partisi de “pasta üstüne krema” ydı!

25 Temmuz 2011 sabahı Foça Büyükdeniz limanından hareket edecek olan teknemize ancak öğleye doğru gelebildik. Bugünün (aslında beraber olduğumuz her günün) yıldızı Selin, Elif ve Ergun Hepvar çiftinin prensesleri, Ayla ve Mete Arıkan’ın biricik torunları.. Teknenin diğer yolcuları da teyze Burcu ve eşi Fırat Kara ile Ayşen’le ben.

Tekne sahipleri emekli öğretmenler Ali ve Ayşe bizleri çok güzel ağırladılar. Çupra, salata, makarna ve karpuzdan oluşan yemekler çok lezzetli  hazırlanmıştı. Her fırsatta ortadaki masaya çay demlenip getirildi. Rakı, bira, güzel müzik ve doyurucu sohbetlerle çok keyifli bir gün yaşadık. Şansımızdan hava da çok güzeldi; beğendiğimiz 3 noktada istediğimiz kadar yüzdük. Bol bol fotoğraf çektik ve Ergun’un 10 metre suya dayanıklı fotoğraf makinesi ile ilk defa sualtı fotoğralarımız oldu!

Foça Tekne Turumuzun rotasını belirtmek istersek uğradığımız yerlerı şöyle yazmak gerekir: Foça Büyükdeniz, İngiliz Burnu, İncir Adası, Orak Adası Doğu tarafı, Matelik Adası, 4.Mersinaki, Çıplaklar Plajı(yüzdük), Hayırsız Ada(Atatürk profili veriyordu), Orak Adası Batı yüzü Siren Kayalıkları(yüzdük ve yemek yedik), Fener Adası(yüzdük) ve tekrar Foça.

Gelin ziyaretimize, sizi de götürelim!

Bu güzel günde çektiğim fotoğraflarla birlikte sulatında çekilen fotoğraflardan seçtiklerimi aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz. İyi seyirler.

Not: Aşağıdaki fotoğrafları, herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.


Foça Tekne Turu (25 Temmuz 2011)” hakkında bir yorum

  1. Masha posted to Elif H. Hepvar
    Hey love, I just saw Selin’s photos from your recent Foça boat trip on Sinasi’s blog page and she is absolutely adorable!:) What a gorgeous little girl! I know you already know that, but I still had to say it.:) Miss you all so much and hope Cem and I will get to see you soon! ♥

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir