Salt Lake City’de UtahJazz’ın NBA Maçı (23 February 2016)

Salt Lake City’e bu gelişimizde UtahJazz’ın bir NBA maçını izlemek istedim. Fikstürü inceleyince, Houston Rockets’le oynayacakları bu akşamki maçın, burada kalacağımız bir ay içindeki en çekişmeli geçmeye aday maç olacağını tahmin ederek,  Cem’e biletleri aldırdım. Ayşen’le erkenden gidip, hem küçük bir şehir turu attık, hem de bugünlerde ismi Vivint Smart Home Arena olan kompleksi gezdik.

15

Salt Lake City’liler neredeyse maç başlama saati olan 19’a doğru salonu doldurmaya başladılar. Belki hafta içi olduğundan iş dönüşü anca yetişebildiklerinden, belki de birkaç katlı kompleksdeki kafe ve restoranları zorla terketmelerinden!

Eski adı Energy Solutions Arena olan komplekste basketbol dışında başka spor karşılaşmaları, buz dansı ve müzik konserleri düzenlenmekte. 1991 yılında hizmete açılan bu görkemli yapıda 19 bin kişi gösterileri izleyebilmekte. Cem’in aktardığına göre, şehrin neredeyse tam merkezinde yeralan tesis çevresinde, izleyici sayısına yetecek kadar otopark alanları yapılmış.

21NBA maç akşamları Vivint Smart Home Arena’da tam bir eğlence havası yaratılıyor. Yeme içme ortamları dışında, salonda maçın devre aralarında ve hemen hemen her molada bir sürü şamata düzenleniyor.  Kuvvetli bir müzik eşliğnde, zemindeki gösterilere ilave olarak, tepedeki büyük ekranda bir sürü sesli hareketli görüntüler ve reklamlar. İzleyicileri sürekli aktif tutan eğlenceye katılım davetleri, beceri ve bilgi yarışmaları, danslar ve sportif gösteriler bitmek bilmiyor. Bazen oyuncular sahanın boşalmasını beklemek zorunda kalıyorlar.

Maça gelince, gerçekten çok muhteşem bir çekişme oldu. Utah her zamanki gibi takım halinde varlık gösterirken, Houston yıldızları Harden ve Howard hep sahnede oldular. Ayrıca Ariza ve Terry Texas takımına güç katıyordu. Harden toplamda 42 sayı ile sonlarda sazı eline alıp takımın uzatmaya taşımış olsa da, Utah’lı Hayward yıldızlaştı ve 28 sayı ile galibiyette en büyük pay sahibi oldu.

Salondaki hiçbir ayrıntıyı kaçırmayacak bir yerde, neredeyse 4 saat kadar oturan Ayşen, hiç meraklı olmadığı halde maçın heyecanına katıldı. Maç bitiminde salondaki galibiyetin neşesi ile biz de salonu terkederken keyifli bir akşamı geride bırakmış olduk.

IMG_8130Bu NBA gecesi notlarımı seyircilerle ilgili bir gözlemimi aktararak bitirmek istiyorum. Seyircilerin çoğu maçı izlerken habire birşeyler yiyip içiyorlar; arada naralar, çığlıklar ve şarkılar eksik olmuyor. İşin ilginci, rakip izleyiciler birarada oturuyorlar ve takımlarını teşvik ediyorlar veya rakibi ıslıklıyorlar. Her fırsatta da çeşitli laf atmalarla birbirlerine takılmaktan kaçınmıyorlar. Ammaa, en ufak bir tatsızlık gerilim yaşanmıyor. Aksine o kadar samimi oluyorlar ki, habire birbirlerine birşeyler ikram ediyorlar.

Örneğin önümüzdeki sırada oturan ve sırtlarında TMac formaları bulunan iki çift Houston’lu aile ile yanımızdaki Utah’lılar maçı bu şekilde izlediler ve sürekli şamata yaptılar. Böylece bu maçların bir eğlence olduğunu ve tatlı rekabetin keyfini çıkarmanın nasıl uygar bir şekilde yapılabileceğini bize gösterdiler. Bu konuda bile ne kadar geride olduğumuzu üzülerek hissettim. Şu anda Türkiye’de Türkiye Kupası Basketbol maçları yapılıyor ve takımlar misafir seyircilerin maçlara gelmemesi üzerinde anlaşma yapmak zorunda kalıyorlar!

Utah Jazz NBA akşamında çektiğim fotoğrafları(40 adet) aşağıda veriyorum:

Not: Aşağıdaki fotoğrafları, herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *