WE WORE OUR ENGAGEMENT RINGS IN A PATISSERIE (5 December 1975)

Getting engaged is a couple’s private decision and they wear engagement rings themselves, promising each other marriage. When this partnership goes to marriage, the wedding ceremony is decided and all friends are invited. That’s how we thought with Ayşen, and that’s what we did. Unfortunately, we don’t have any photos of our engagement ceremony, so … Continue reading

AYŞEN’İN BİLEĞİ DAĞILDI! (24 September 2019)

Bugün 15 Ekim 2019, bileği kırıldığından beri 3 hafta geçmiş, vakit öğle saatleri ve Ayşen kolu askıda biraz güneş almak için yürüyüşe çıktı. Sağ bileği iyileşme sürecinde ve Foça Çanak Sitesi’ndeki mütevazı yazlığımızda nihayet normal yaşantımıza devam ediyoruz. Okuyucuya bazı dersler çıkarma örneği yaratabilir diyerek, Ayşen’in bileğini tedavi ettirme sürecini kısaca özetlemek istiyorum. Foça’da sonbaharın … Continue reading

AYŞEN (1980)

KIZIMIZIN İSMİ ZEYNEP OLACAKTI! Ayşen hamile kaldığından itibaren bebeğin kız olmasını istiyordum. Ayşen’in belirgin bir tercihini hatırlamıyorum ama, ben ismini bile hazırlamıştım: Zeynep. Ayşen de beğenmişti bu ismi ve heyecanla beklemeyi sürdürdük. Zira o yıllarda bebeğin cinsiyeti doğmadan tesbit edilemiyordu. Doğuma girecek olan yakın arkadaşımız Çocuk Doktoru Uğur Karagöl, bir de oğlan ismi kararlaştırmamızın iyi … Continue reading

Ayşen Sisam Adası’ndaydı (25-26 August 2015)

DSC05023333

Geçtiğimiz Salı günü(25 Ağustos 2015) Ayşen, ablası ve yeğeni ile Sisam adasına bir turistik gezi yaptılar. Aydın’ın Kuşadası ilçesinden hareket eden feribotla Sisam’ın başşehri gibi duran Samos Town’a geçtiler. Buradan kiraladıkları bir otomobil ile adanın Dilek Yarımadası’na bakan güneyindeki Pygthagorion şehrinde konaklayıp adada 2 gün geçirdiler.

Continue reading

“Hakkımda” Köşesinden Alıntı: DOĞADA 1 YILLIK SERÜVEN(!) (3 January 2010)

AK9712136Doğadaki 1 yıllık serüvenimiz eşim Ayşen ile birlikte  24 Mart 1991 tarihinde Emiralem’den Karagöl’e gidip geldiğimiz ilk doğa yürüyüşümüzle başladı.  Doğa sporları etkinliklerimizin toplam sayısı, 6 Ocak 2002 tarihinde katıldığımız Buca-Kırıklar’dan Torbalı-Bozköy yürüyüşü ile 365’e ulaşmıştır. Bu demektir ki yaklaşık 11 yılın 365 gününü, veya bir başka deyişle 11 yılın 1 yılını doğada yaşanmışız. Bu bir yılın 78 gecesi de çadırlı kamp olarak doğada gecelemedir.

Continue reading

DOĞA SPORLARINDA 19. SEZONUMUN DEĞERLENDİRİLMESİ (26 July 2009)

 1991 yılında eşim Ayşen ile birlikte başladığımız doğa sporları için, 2008-2009 sezonunda 19. Yılı geride bıraktığımız bu günlerde, kısa bir değerlendirme yapmak istedim. Önce sezon demekle ne kasdettiğimi yazayım. Doğa sporları sezonu kabaca sonbaharda başlar, kış boyunca sürer ve yaz sonuna gelince sezon biter. Yaz aylarında daha ziyade sadece yüksek dağ etkinlikleri yapılır. İzmir için konuşursak,  genelde Ekim sonu gibi ormanlara girme yasağı kaldırılınca yeni sezon açılır.

 

Continue reading

“Hakkımda” Köşesinden Alıntı: Çocukları Nasıl Büyüttük? (2004)

Çocukları Nasıl Büyüttük?

2006 yılı Temmuz ayında emeklilik kararı alarak 31 yıl hizmet verdiğim Petkim’den ayrıldım. Ayşen de benden 2 ay önce emeklilik hayatına başlamıştı. Menemen Villakent’teki evimizin inşaatı henüz bitmediği için Ankara’ya yerleşmiştik ama, yaz aylarında İzmir’de, Foça Çanak Sitesi’ndeki küçük dairemizde yaz aylarını geçiriyorduk.

Bu dönemlerde arada Petkim’e uğrayıp arkadaşlarımı ziyaret ediyordum. Böyle  bir ziyaret sırasıda, bir zamanlar çalıştığım müdürlükteki 2 bayan arkadaşıma uğramıştım. Onlar da çocuk eğitimi üzerine konuşuyorlarmış. Daha doğrusu birisi bir gün önce yaramazlığına dayanamadığı için çocuğuna bir tokat atmak zorunda kaldığı için  üzüntüsünü anlatıyormuş. Ben de odaya tam bu sırada girmişim. Birkaç hal hatır sorma cümlelerinden sonra hemen sordular:

Continue reading