Yamanlar’da “Zirvelerle Dans”! (28 November 2010)

Hepsiyle değil aslında… Sadece 2 tanesiyle yetindik! Zira bu kısa kış gününde geceye kalmamak için hepsine vaktimiz yetmeyecekti kuşkusuz. Rehberimiz Ali Rıza Karabacak’ın verdiği bilgilere göre Yamanlar Dağı zirve kalderasında 12 tane zirve varmış. Biz Yamanlar Dağı’na Karaçam Köyü’nden çıkıp zirvelerden, biri Karagöl manzaralı,  2 tanesine çıkabildik. Yeşillikler içinde bir pırlanta gibi duran Karagöl’ü yukarıdan izleyerek Çamiçi Köyü’nde yürüyüşümüzü bitirdik.

İdadik B Yürüyüşü olarak programlanan etkinlikte toplam 19 kişiyiz. Rüzgarlı ve bulutlu serince bir sabahta Karaçam Köyü dışından yürüyüşe başladığımızda saat yaklaşık 9:30 gibiydi. Böyle bir dağ yürüyüşü için çok uygun bir havada Yamanlar’ın artık çok iyi bildiğimiz manzaraları içinde yol aldık. Bodur ağaçcık ve çalılar, yukarılara doğru çamlar. Güz yağmurlarının etkisiyle olacak her taraf yemyeşil çimenlikti. Patika çevresindeki kuzu kulakları ve çamların diplerindeki çeşitli mantarlar grubun yoğun ilgisini çekiyordu. Yer yer çiğdemler ve pembe çanak yapraklı papatyalar gördük. Kısa su molalarında meyva ve enerji verici yiyecekler ikram edildi. Yürüyüşte aramızda bulunan İdadik Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Akıncı Yüksel’in yaptırdığı yürüyüş başlangıcındaki esneme ve yürüyüş sonunda germe hareketleri ve verdiği bilgiler çok yararlıydı.

Saat 13:30 gibi ilk zirveye ulaşmıştık. Fotoğraflar çekildi ve fazla oyalanmadan devam ettik. Ormancıların kamp alanındaki uzun oluklu çeşmesinden sularımızı doldurup bir kaç dakika tırmandıktan sonra mola verdik. Öğle molasından sonra saat 14 gibi tekrar yürüyüşe geçip çamlar içinden yükselerek Karagöl’ü yukarıdan izleyebildiğimiz 2.zirvemize ulaştık. Burada da grup fotoğrafları çekildikten sonra artık inişe geçip saat 16:45 gibi Çamiçi Köyü’nde bizi bekleyen taşıtımıza ulaştık.

Bugüne kadar 52 defa çıktığım Yamanlar’da bu defa fazla fotoğraf çekmedim ama İdadik Facebook sayfasından aldığım benim bulunduğum kareler ile, mantar ve çiçek fotoğrafları ekleyerek aşağıdaki linki oluşturdum. İyi seyirler:

Not: Aşağıdaki fotoğrafları, herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *